Adobe Photoshop Elements

Wikipedia
(Ohjattu sivulta Photoshop Elements)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Adobe Photoshop Elements
Adobe Photoshop Elements v9.0 icon.png
Adobe Photoshop CS4.
Adobe Photoshop CS4.
Kehittäjä Adobe Systems
Kehityshistoria
Vakaa versio 11 / 2011
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Kuvankäsittelyohjelma
Alusta Windows, Mac OS X
Lisenssi Yksityinen omistusoikeus, EULA
Verkkosivu www.adobe.com/products/photoshop-elements

Adobe Photoshop Elements on Adoben tekemä kuvankäsittelyohjelma, joka on suunnattu lähinnä harrastelijakäyttöön. Sitä voidaan pitää karsittuna versiona saman valmistajan monipuolisemmasta Photoshop-ohjelmasta, joskin Photoshop Elementsissä on myös muutamia työkaluja, joita Photoshop-ohjelmassa ei ole.

Ohjelman viimeisimmästä versiosta 9.0 on saatavilla sekä Windows- että Mac OS X -versio.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Photoshop Elementsin ensimmäinen versio julkaistiin Photoshopin 7-version yhteydessä. Photoshop Elements on suunnattu lähinnä valokuvauksen harrastajille, jonka vuoksi siitä puuttuu useita ammattimaiseen kuvankäsittelyyn ja painokelpoisen materiaalin tuotantoon liittyviä ominaisuuksia. Ohjelma ei esimerkiksi tue kirjapainoissa käytettävää CMYK-värijärjestelmää ilman erillistä lisäosaa, vaikka siinä onkin yksinkertainen värinhallintajärjestelmä. Lisäksi Photoshop Elements ei sisällä edistyneempää softproofing-tekniikkaa.

Ohjelmaan ei ole sisällytetty kaikkia tehokkaampia kuvankäsittelyominaisuuksi tai sisältää niistä supistetut versiot. Niiden sijasta ohjelmaan on sisällytetty harrastelijoille suunnattuja työkaluja esimerkiksi punasilmäisyyden poistoon tai ihonvärin säätämiseen. Jotkin ohjelman versiot voivat avata, käsitellä ja tallentaa PDF-tiedostoja.

Photoshop Elementsin Windows-versiossa on kuvankäsittelyn lisäksi kuvakokoelman hallintaan tarkoitettu osa, jossa kuviin voi muun muassa liittää hakusanoja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.