Phoenix Wright: Ace Attorney – Trials and Tribulations

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Phoenix Wright: Ace Attorney - Trials and Tribulations
Phoenix3.jpg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Nintendo(AU)
Ohjaaja Shu Takumi (en)
Tuottaja Atsushi Inaba (en)
Säveltäjä Noriyuki Iwadare (en)
Pelisarja Ace Attorney
Julkaistu

Nintendo DS Eurooppa 21. huhtikuuta 2008
Japani 23. elokuuta 2007
Yhdysvallat 23. lokakuuta 2007
(Game Boy Advance)
Japani 23. tammikuuta 2004

(Windows)
Japani 31. huhtikuuta 2006
Lajityyppi seikkailupeli, visual novel
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 7+
CERO: 12+
ESRB: Teen (T)
OFLC: PG
Alusta Nintendo DS, Game Boy Advance, Windows
Jakelumuoto Nintendo DS -kortti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Phoenix Wright: Ace Attorney – Trials and Tribulations (jap. 逆転裁判3, Gyakuten saiban 3), on Capcomin seikkailupeli Game Boy Advancelle. Pelistä tehtiin myös aikaisempien osien tapaan Nintendo DS -versio.

Peli on sarjan kolmas ja samalla viimeinen osa, jossa Phoenix Wright toimii päähenkilönä. Neljännessä osassa (Apollo Justice: Ace Attorney) päähenkilönä toimii aloitteleva asianajaja Apollo Justice. Trials And Tribulations kietoo aikaisempien pääjuonen kannalta oleellisten osien juonet yhteen ja ympyrä sulkeutuu.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaminen ei ole muuttunut sitten edeltäjänsä. Pelissä on yhä kaksi pelitilaa: tutkimusten tekeminen ja oikeussalissa asiakkaan puolustaminen.

Myös psyykelukot ovat jälleen mukana. Tämä tarkoittaa, että henkilön valehdellessa Phoenix pystyy näkemään tämän psyykkiset lukot, jotka kuvaavat henkilön tarvetta piilotella jotakin. Asian vakavuudesta riippuen lukkojen määrä vaihtelee. Maksimimäärä on viisi. Lukkoja voi purkaa esittämällä henkilölle oikean todisteen liittyen tämän salaisuuteen. Joskus yhden lukon murtamiseen tarvitsee näyttää useampia todisteita. Väärän todisteen näyttämisestä Phoenixin ns. uskottavuusmittari tyhjenee tietyn verran.

Sama käytäntö toimii myös oikeussalissa, vaikka siellä ei psyykolukkoja nähdäkään. Oikeussalissa tyhjentyvä määrä riippuu asian vakavuudesta. Eniten mittari yleensä kärsii syytettäessä väärää henkilöä.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palaavat Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Phoenix Wright/Ryuichi Naruhodo - Sarjan päähenkilö on Phoenix Wright, nyt jo melko kokenut puolustusasianajaja. Hän jatkaa avuttomien puolustamista oikeussalissa, oli sitten syyttäjänä Edgeworth, Franziska, tai Godot.
 • Mia Fey/Chihiro Ayasato - Phoenixin edesmennyt ystävä ja opettaja lakialalla. Hän oli todella hyvä puolustusasianajaja Phoenixin tapaan, ennen kuin ensimmäisessä sarjan osassa hänet murhattiin. Trials and Tribulationsissa hänellä pelataan ensimmäisessä ja neljännessä tapauksessa.
 • Maya Fey/Mayoi Ayasato - Koulutuksessa oleva meedio, sekä Mian pikkusisko. Mian kuoleman jälkeen hänestä ja Phoenixista tuli yhtiökumppaneita ja ystäviä. Meediokykyjensä avulla hän usein kanavoi Mian omaan kehoonsa Phoenixin avuksi tiukoissa tilanteissa.
 • Miles Edgeworth/Reiji Mitsurugi - Edgeworth on lahjakas syyttäjä, sekä Phoenixin lapsuudenystävä. Edgeworth jatkaa tässäkin pelissä Phoenixin ystävänä ja vihollisena. Hän on myös ensimmäistä kertaa pelattavana hahmona.
 • Dick Gumshoe/Keisuke Itonokogiri - Etsivä, joka tuntuu olevan aina siellä, missä tapahtuu. Gumshoe ei ole kehuttavan pätevä työssään, mutta tekee kuitenkin parhaansa auttaakseen. Hän ihailee suunnattomasti Miles Edgeworthia.
 • Larry Butz/Masashi Yahari - Yksi Phoenixin lapsuudenystävistä, jolla on tapana joutua hankaluuksiin. Hänen työnsä ja tyttöystävänsä vaihtuvat todella nopeasti.
 • Winston Payne/Takefumi Auchi - Veteraanisyyttäjä Winston Payne näyttäytyy perinteiseen tapaan sarjan ensimmäisessä tapauksessa. Ensimmäisen tapauksen aikoihin Payne tunnettiin "Rookie Killerinä" (karkea suom. "Aloittelijanmurskaajana").
 • Marvin Grossberg/Soranosuke Hoshikage - Pulleahko veteraaniasianaja Marvin Grossberg nähdään pelin ensimmäisessä tapauksessa, jossa hän toimi yhä Mian opettajana.
 • Maggey Byrde/Mako Suzuki - Epätavallisen huonosta onnesta kärsivä nuori nainen, jonka Phoenix tapasi ensimmäisen kerran Justice For Allin ensimmäisessä tapauksessa. Maggey oli tuolloin vastaaja. Gumshoe näyttäisi olevan ihastunut Maggeyyn.
 • Franziska von Karma/Mei Karuma - Pelätyn syyttäjän, Manfred von Karman, tytär. Franziska teki ensiesiintymisensä Justice For Allin toisessa tapauksessa. Isänsä tapaan voitto on kaikki kaikessa hänelle. Hän kantaa mukanaan ruoskaa, jolla hän iskee lähes lakkaamatta muita ihmisiä.
 • Pearl Fey/Harumi Ayasato - Mayan ja Mian 9-vuotias serkku, jolla on uskomattoman hyvät meediovoimat. Hän ei tiedä paljoakaan ulkomaailmasta, sillä hän on asunut koko ikänsä Kurain -kylässä vuorilla. Hän on aivan varma, että Phoenix on rakastunut Mayaan, vaikka molemmat osapuolet kieltävät asian.
 • Adrian Andrews/Kirio Kamiya - Nykyään pirteä ja iloinen nainen, jolla oli ennen pahoja psykologisia ongelmia. Phoenixin ja Edgeworthin ansiosta hän kuitenkin parantui.
 • Morgan Fey/Kimiko Ayasato - Pearl Feyn äiti, ja Maya Feyn täti. Tällä hetkellä hän on vankilassa autettuaan murhassa. Vaikka hän ei esiinny pelissä kunnolla, niin hänestä puhutaan paljon Bridge To The Turnaboutissa; pelin viimeisessä tapauksessa.
Nyt myös Mia Fey on pelattavana hahmona.

Uudet Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Godot - Salaperäinen uusi syyttäjä. Hänen oikeasta henkilöllisyydestään ei tiedetä mitään, mutta hän tuntee vihamielisyyttä Phoenixia kohtaan. Hän kutsuu tarkoituksella Phoenixia "Trite" -nimellä. Hänen ulkonäössään kiinnittää eniten huomiota metallinen naamio, joka kätkee osan hänen kasvoistaan. Hän on kahviaddikti.
 • Dahlia Hawthorne/Chinami Miyanagi - Kuuluisan kultasepän kaunis tytär, joka oli Phoenixin tyttöystävä tämän collage -aikoina. Hänellä on tärkeä rooli tapauksissa 1, 4, ja 5.
 • Diego Armando/Soryo Kaminogi - Yksi Marvin Grossbergille työskentelevistä puolustusasianajajista. Auttoi Miaa tämän ensimmäisen oikeudenkäynnin aikana ja myöhemmin he alkoivat seurustella. Makasi koomassa viisi vuotta, koska hänet myrkytettiin.
 • Tuomarin veli - Yleensä Phoenixin oikeudenkäynneissä toimivan tuomarin veli. Hänet nähdään tapauksissa 2, 4, ja 5. Puhetyylinsä perusteella hän on kanadalainen.
 • Mask☆DeMasque/Kamen Mask - Mestarivaras, joka terrorisoi kaupunkia. Hänellä on yllään valeasu, johon kuuluu myös naamio. Hän ei ole koskaan jäänyt kiinni.
 • Ron DeLite/Yuusaku Amasugi - Tyttömäinen Mask☆DeMasquen fanipoika. Hän keräilee kaikkea mahdollista Mask☆DeMasqueen liittyvää. Hän on naimisissa Desirée DeLiten kanssa. Hän on myös aito Mask☆DeMasque.
 • Desirée DeLite/Mareka Amasugi - Ron DeLiten vaimo. Hän rakastaa kaikkea moottoripyöriin liittyvää ja on pukeutunutkin sen mukaisesti. Ron pelasti hänen henkensä, siksi Desirée rakastui häneen.
 • Luke Atmey/Aiga Hoshiidake - Kuuluisa mestarietsivä, joka on omistanut elämänsä Mask☆DeMasquen nappaamiselle. Hän käyttää monokkelina suurennuslasia.
 • Furio "The Tiger" Tigre/Toranosuke "Zenitora" Shibakuzon - Lainayhtiö "Tender Lenderin" pitäjä. Hän on pahamaineinen gangsteri, jonka hiustyyli on samanlainen kuin Phoenixin. Fanien keskuudessa hänet tunnetaankin "Pahana Phoenixina".
 • Viola Cadaverini/Urami Shikabane - Todella karmiva Tender Lenderille työskentelevä assistentti. Hyvästä käytöksestään huolimatta Viola on todella karmiva persoona. Hän heittää sattumanvaraisesti jokapäiväiseen keskusteluun mukaan muutaman tappouhkauksen. Hän on myös erittäin lojaali Furio Tigrelle, mahdollisesti myös rakastunut häneen.
 • Viktor Kudo/Shouhei Igarashi - Ärtyisä vanha mies, joka heittelee siemenillä lintuja sekä ihmisiä.
 • Jean Armstrong/Kaoru Hondobou - Tunnetaan myös "homokokkina". Hän työskentelee ranskalaisessa Trés Bien -ravintolassa. Hänen ruokansa on kallista ja kamalan makuista. Hän on myös aromaterapisti.
 • Lisa Basil/Keiko Koike - Blue Screens Inc.:in johtaja. Hänen käytöksensä ja pukunsa on todella robottimainen. Hänen nimensä on sekä englanniksi, että japaniksi palindromi.
 • Terry Fawles/Michiru Onamida - Vankikarkuri, ja Mian ensimmäinen asiakas. Hän huolestuu asioista todella helposti, mutta on todella lojaali niitä kohtaan, kenestä hän välittää.
 • Iris/Ayame - Iris on mysteerinen nunna, joka asuu Hazakurain temppelillä vuorilla. Toinen nunna, Bikini, kasvatti hänet. Hän ilmeisesti tuntee Phoenixin jostain.
 • Elise Deauxnim/Elise Tenryuusai - Kiertelevä kuvittaja, joka asuu viidennen tapauksen aikana Hazakurain temppelillä. Hän on kohtelias, kiltti, ja rakastaa lapsia. Hän kantaa mukanaan sauvaa, jonka päässä on suuri kristallipallo.
 • Bikini - Bikini on Hazakurain temppelin johtajanunna.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin viidestä luvusta kolme keskittyvät Dahlia Hawthornen ympärille. Vanhassa avioliitossaan Morgan Fey synnytti kaksi tyttöä: Kaksossiskot Dahlian ja Iriksen, ja uudessa avioliitossaan Pearlin. Eron jälkeen siskosten isä otti mukaansa Dahlian ja Iriksen, jolloin Pearl jäi Morganille. Dahlia ja Iris saivat siskopuolekseen Valerien heidän isänsä uudesta avioliitosta. Koska heidän isänsä oli kultaseppä, Dahlia suunnitteli oman valekidnappauksensa Valerien ja poikaystävänsä Terry Fawlesin kanssa. Lunnasrahana toimi arvokas jalokivi. Viime hetkellä Dahlia kuitenkin petti molemmat rikoskumppaninsa ja hyppäsi jokeen jalokivi mukanaan. Dahlia selvisi kuitenkin hengissä, ja katosi. Hänet julistettiin kuolleeksi, jonka jälkeen Terry Fawles joutui vankilaan murhaepäiltynä tästä. Samoihin aikoihin Iris ryhtyi nunnaksi Hazakura temppelissä.

Kuusi vuotta myöhemmin Terry pakenee vankilasta saatuaan viestin Valerielta, joka halusi tavata hänet sillalla, jossa valekidnappaus tapahtui. Tapaaminen oli kuitenkin Dahlian asettama ansa. Hän tappaa Valerien ja lavastaa Terryn syylliseksi Valerien murhaan. Mia Fey ottaa jutun harteilleen kollegansa ja rakastettunsa Diego Armandon avustuksella. Juuri kun Mia on saamassa vapautuksen Terrylle ja syyt Dahlian niskoille, Terry juo Dahlian antaman myrkyn ja kuolee. Oikeudenkäynnin jälkeen Diego haluaa kuulla totuuden Dahlian omasta suusta, mutta Dahlia myrkyttää hänetkin, jonka seurauksena Diego vaipuu koomaan. Dahlia yrittää epätoivoisesti päästä eroon pullokaulakorusta, jossa myrkky oli. Hän keksii antaa kaulakorun lahjana paikalla olevalle opiskelijalle, nuorelle Phoenix Wrightille. Tämän seurauksena he alkavat seurustella, vain jotta Dahlia saisi kaulakorun myöhemmin takaisin.

Kuluvan vuoden aikana Dahlia pyytää kaksoissiskoaan Irista tekeytymään itsekseen ja jatkamaan suhdetta Phoenixin kanssa. Iris ei kuitenkaan onnistunut saamaan kaulakorua takaisin, mutta rakastuu Phoenixiin. Kärsimättömänä Dahlia yrittää myrkyttää Phoenixin flunssalääkkeellä, mutta päätyykin tappamaan toisen opiskelijan sähköiskulla. Phoenixin saadessa syyt niskoilleen Mia Fey lupautuu auttamaan tätä pomonsa Marvin Grossbergin avustuksella. Mia onnistuu vapauttamaan Phoenixin syytteistä, ja todistamaan Dahlian oikeaksi murhaajaksi. Phoenix on hämmästynyt Mian taidoista ja vannoo tulevansa itsekin lakimieheksi. Dahlia saa kuolemantuomion ja teloitetaan vuosia myöhemmin. Ennen sitä hän kuitenkin tapaa samalla osastolla olleen äitinsä, Morgan Feyn, joka sai kuolemantuomion yrittäessään lavastaa Maya murhaajaksi, jotta Pearlista tulisi Kurain kylän Mestari. Dahlia ja Morgan kehittelevät suunnitelman, jossa he käyttävän Pearlin viattomuutta hyödykseen kanavoidakseen Dahlian hengen tämän teloituksen jälkeen, päämäränään tappaa Maya, jolloin Pearlista tulisi Mestari. Lopulta Dahlia teloitetaan.

Lopulta Diego herää koomastaan, mutta hän on menettänyt näkönsä myrkyn ansiosta ja tarvitsee erikoisvisiirin nähdäkseen. Hän kuulee Mian kuolemasta ja syyttää tästä Phoenixia, jonka olisi täytynyt pitää parempaa huolta Miasta. Hän ottaa kuitenkin elämäntehtäväkseen suojella Mayaa samanlaiselta kohtalolta. Tämän jälkeen hänestä tulee syyttäjä Godot. Asemansa ansiosta, hän kuulee Dahlian ja Morganin suunnitelmasta. Hän ottaa yhteyttä Mayan äitiin, Misty Feyhin, joka katosi vuosia sitten DL-6 -tapauksen jälkeen. Nämä kaksi kehittelevät strategian tuhotakseen Dahlian ja Morganin suunnitelma, jonka myötä Misty ottaa kuvittaja Elise Deauxnimin persoonan.

Suunnitelma lähtee käyntiin, kun Maya päättää vierailla Hazakura -temppelillä harjoittelemassa kanavointia. Eliseksi tekeytynyt Misty lähtee myös temppelille. Ensimmäisenä yönä temppelillä, Pearl yrittää seurata äitinsä laatimia ohjeita, mutta ennen kuin hän ehtii kanavoida Dahlian hengen, Misty tekee sen ensin. Mistyn kehossa oleva Dahlia yrittää murhata Mayan, mutta Godot estää tämän tappamalla Mistyn. Tapahtumien aikana Phoenix putoaa sillalta ja loukkaantuu. Irista syytetään "Elisen" murhasta, ja Maya katoaa jäljettömiin. Phoenix pyytää apua Miles Edgeworthilta, joka tuuraa Phoenixia Iriksen asianajajana ensimmäisessa istunnossa. Myöhemmissä istunnoissa selviää, että Irikseksi luultu tyttö onkin Mayan kanavoima Dahlia. Näin Maya oli turvassa Dahlialta. Dahlia erotetaan Mayan kehosta, jonka jälkeen Iris vapautuu murhasyytteestä. Häntä kuitenkin syytetään murhan avustamisesta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.