Philo Romayne Hoy

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Philo Romayne Hoy (3. marraskuuta 1816 Mansfield, Ohio, Yhdysvallat8. joulukuuta 1892 Racine) oli yhdysvaltalainen lääkäri ja luonnontutkija.

Hoy syntyi uudisasukasperheeseen. Hän valmistui lääketieteen tohtoriksi Ohion lääketieteellisestä koulusta Cincinnatista 1841. Vuosina 1841–1846 hän piti lääkärin praktiikkaa New Havenissa Ohiossa. Sitten hän teki kanoottiretken Michiganjärven länsirantaa seuraten, ja havaitsi Racinen pikkukaupungin viehättäväksi paikaksi asua. Vuonna 1846 hän muutti sinne vaimonsa ja pienen poikansa kanssa, osti palan maata ja rakensi talon, tallin ja vastaanottohuoneen. Käydessään asiakkaidensa luona kaupungin ulkopuolella hän kuljetti aina mukanaan perhoshaavia, suurennuslasia ja kasvikirjaa, ja tutki kaikkea mahdollista luonnosta.

Hoy toimi kolme vuotta Wisconsinin Taide- ja tiedeakatemian puheenjohtajana. Hän keräsi huomattavan määrän lintuja, myös joitakin sellaisia, jotka ovat jo hävinneet. Hän keräsi myös muita eläimiä. Hän kirjoitti suuren määrän tieteellisiä artikkeleita, varsinkin lintujen muutosta, ja etenkin Racinen kautta tapahtuvasta muutosta. Hän tutki ensimmäisenä Michiganjärven syvänteiden eliöstöä.

Vuonna 1964 perustettiin Racineen The Hoy Bird Club. 1970 kerhon nimeksi muutettiin The Hoy Nature Club, Inc.. Vuonna 1999 kerho yhdistettiin Kansalliseen Audubon seuraan, ja sen nimeksi tuli Hoy Audubon Society, Inc.

Hoy nimesi linnuista amerikanhuuhkajan (Bubo virginianus) alalajin subarcticus.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]