Peter Selin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Peter Selin (s. 3. tammikuuta 1953[1]) on suomalainen urheilutoimittaja, jonka ykköslaji on pyöräily. Hän selostaa Eurosportilla muun muassa Ranskan, Italian ja Espanjan ympäriajot sekä yksipäiväiset klassikkoajot. Selin on selostanut pyöräilyä Eurosportille vuodesta 1999 lähtien. Selinillä ei ole omaa kilpailu-urheilutaustaa, mutta hän toimii valmentajana ja neuvonantajana nuoremmille pyöräilijöille.

Selin antaa selostusten ohella tietoa reitin varrella olevista nähtävyyksistä ja alueen ruokalajeista. Hänen kanssaan selostamossa ovat olleet muun muassa Joona Laukka, Petri Viljanen ja hänen poikansa Christian Selin. Christian on polkenut aiemmin ammattilaisena belgialaisissa pyöräilytalleissa. Vuodesta 2003 lähtien isä ja poika ovat olleet Eurosportin pyöräilylähetysten selostajakaksikko. Selin on selostanut Eurosportille myös taito- ja pikaluistelua, maasto- ja ampumahiihtoa sekä koskimelontaa.

Selin on kasvattanut selostuksillaan maantiepyöräilyn seuraamisen suosiota Suomessa. Selin sai vuosien ansiokkaasta työstään tunnustuksen, kun hän oli ehdolla urheilujournalismi-palkinnon saajaksi Suomen urheilugaalassa 12. tammikuuta 2009. ”Kilpapyöräilyn asiantuntevat, monipuolisesti kiinnostavat ja viihdyttävät selostukset etenkin Ranskan ympäriajosta eli Le Tour de Francesta”, todettiin Selinin ehdokaskuvauksessa. Palkinnon voitti Ilta-Sanomien toimittaja Pekka Holopainen. Kolmas ehdokas oli Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.