Pesäpallokauden päätösristeily

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joensuun Maila voitti seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden 2018 ja juhli sitä pesäpallokauden päätösristeilyllä. Kuva: Antti Haapasalo

Pesäpallokauden päätösristeily on jokasyksyinen tapahtuma, joka kerää pesäpalloyhteisön yhteen juhlistamaan päättynyttä kautta ja palkitsemaan kauden parhaita. Suuren suosionsa myötä risteily on innostanut mukaan lajin ulkopuolistakin väkeä yhteisölliseen tunnelmaan. Risteilylle ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita. Viime vuosina virallisten matkapakettien myynnistä on vastannut Matkapojat.

Risteilyllä järjestetään pesäpallokauden parhaat -palkintogaala, jossa palkintonsa saavat mm. vuoden pesäpalloilijat, pudotuspelien arvokkaimmat pelaajat, vuoden lukkarit ja vuoden pelinjohtajat.

”Koko pesisperhe kokoontuu perinteisesti laivalle huippupelaajista lähtien. On huikeaa, miten risteilylle lähtee mukaan lajiväkeä laidasta laitaan – ja on siellä mukana ei-niin pesisihmisiäkin. Kesällä on voinut olla koviakin vääntöjä, mutta risteilyllä ne ovat jo takana. Kaikki ovat hyvällä fiiliksellä messissä. Pahimmat taisteluparit lyövät siellä kättä yhteen”, hehkutti vuoden 2018 gaalajuontaja Sebastian Waheeb.[1]

Pesäpallokauden päätösristeily järjestettiin ensi kertaa jo 1970-luvulla markkinointinimellä ”Hanskat naulaan”. 1990-luvulta ovat tuttuja nimet Lemmenlaiva ja kavereiden kesken vain Lemmari. Nykyisin risteilyn nimeksi on vakiintunut yksinkertaisesti pesiskauden päätösristeily, mutta suosionsa se on säilyttänyt vuosikymmenten ajan.

Syksyllä 2020 Pesäpalloliitto joutui tekemään päätöksen pesäpallokauden päätösristeilyn siirtämisestä seuraavaan vuoteen koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Pesäpallokauden parhaat -gaala nähtiin Ruudun ja ISTV:n lähetyksenä Helsingin Vallilasta perjantaina 16. lokakuuta 2020.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]