Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piiri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piiri ry
Logo
Alue Pohjois-Karjala
Toimisto Niskakatu 2
Johto Marko Koskinen
Aiheesta muualla
Sivusto

Perussuomalaisten Pohjois-Karjalan piiri ry on yksi Perussuomalaisten 16 piirijärjestöstä. Piirin toiminta-alue on Pohjois-Karjalan maakunta ja piiritoimisto sijaitsee Joensuussa. Piirin puheenjohtajana toimii Marko Koskinen, piirisihteerinä Outi Mara ja taloudenhoitajana Kari Surakka.

Nykyiset kansanedustajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pohjois-Karjalan maakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilomantsin Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilomantsissa Perussuomalaisilla on kolme kunnanvaltuutettua: Mika Purmonen, Minna Purmonen ja Arto Haaranen. Kannatus oli vuoden 2021 kuntavaaleissa 15,8%.

Joensuun Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joensuussa Perussuomalaisilla on kahdeksan kaupunginvaltuutettua: Asseri Kinnunen, Jussi Wihonen, Timo Vornanen, Outi Mara, Eero Bogdanoff, Marjatta Räty, Jaakko Leppänen ja Jari Korhonen. Jaakko Leppänen nousi valtuutetuksi varavaltuutetun paikalta Osmo Kokon ilmoitettuaan eroavansa kaupunginvaltuustosta ja jättävänsä politiikan kokonaan.[1] Jari Korhonen vaihtui Hannu Helanderin tilalle paikkakuntamuutoksen vuoksi. Kannatus vuoden 2021 kuntavaaleissa oli 13,6% kaikista annetuista äänistä.

Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja on Kari Surakka.

Juuan Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juuassa Perussuomalaisilla on neljä kunnanvaltuutettua: Jari Miettinen, Tuomo Brelo, Jonna Martikainen ja Arvi Martikainen. Kannatus 2021 kuntavaaleissa oli 16,3%

Kiteen Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiteellä Perussuomalaisilla on kuusi kaupunginvaltuutettua: Marko Koskinen, Osmo Pirhonen, Emmi Hakulinen, Kaisu Kiiskinen, Juha Lintumäki ja Jaakko Uuksulainen.[2] Kannatus 2021 kuntavaaleissa oli 17,8%.

Kontiolahden Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kontiolahdella Perussuomalaisilla on viisi kunnanvaltuutettua: Mika Hiltunen, Sanna Niiranen, Matti Varis, Miia Davidsson ja Keijo Romppanen. Kannatus 2021 kuntavaaleissa oli 14,5%.

Lieksan Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lieksassa Perussuomalaisilla on kuusi kaupunginvaltuutettua: Esko Saastamoinen, Ville Törrönen, Niko Keronen, Martti Laatikainen, Esa Räty ja Keijo Porkka. Kuntavaaleissa 2021 Perussuomalaisten lista sai Lieksassa 16,0% kaikista annetuista äänistä.[3]

Nurmeksen Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nurmeksessa Perussuomalaisilla on seitsemän kaupunginvaltuutettua: Henry Määttä, Jaana Meriläinen, Susanna Saaristo, Ville Sutinen, Jorma Ahponen, Mikko Jänönen ja Kari Ruutinen. Kannatus 2021 kuntavaaleissa oli 19,3%.

Outokummun Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Outokummussa Perussuomalaisilla on viisi kaupunginvaltuutettua: Sanna Antikainen, Timo Kinnunen, Simo Ratilainen, Mikko Veijalainen ja Eija Poutiainen. Kannatus 2021 kuntavaaleissa oli 17,1%.

Polvijärven Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Polvijärven Perussuomalaisilla on viisi kunnanvaltuutettua: Petri Nieminen, Seppo Laasonen, Jarno Kuningas, Seppo Lavikainen ja Sami Mattsson. Kannatus 2021 kuntavaaleissa oli 22,3%.

Rääkkylän Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rääkkylässä Perussuomalaisilla on neljä kunnanvaltuutettua: Osmo Tikkanen, Timo Paakkunainen, Matti Hännikäinen ja Pertti Tikka. Kannatus 2021 kuntavaaleissa oli 20,3%.

Tohmajärven Perussuomalaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohmajärvellä Perussuomalaisilla on kaksi kunnanvaltuutettua: Antti Varonen ja Ritva Simonen. Kannatus 2021 kuntavaaleissa oli 10%.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jalkanen, Marita: Perussuomalaisten Osmo Kokko eroaa Joensuun kaupunginvaltuustosta ja jättää politiikan kokonaan. https://www.karjalainen.fi/maakunta/perussuomalaisten-osmo-kokko-eroaa-joensuun-kaupunginvaltuustosta-ja-jattaa-politiikan-kokonaan, 5.8.2021. Sanomalehti Karjalainen Oy.
  2. Kiteen Perussuomalaiset ry: Kiteen Perussuomalaisten kaupunginvaltuutetut kaudelle 2021-2025 21.6.2021. Kiteen Perussuomalaiset ry. Viitattu 3.9.2021.
  3. Lieksan Perussuomalaiset ry: 737 kertaa kiitos 15.6.2021. Lieksan Perussuomalaiset ry. Viitattu 3.9.2021.