Perry Rhodan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Perry Rhodan - miehemme maailmankaikkeudessa (Perry Rhodan) on saksalainen tieteislukemistosarja. Ensimmäinen Perry Rhodan -seikkailu Unternehmen Stardust (suomeksi Kauhun hetkiä kuussa) ilmestyi 8. syyskuuta 1961 Saksassa ja on sen jälkeen ilmestynyt viikoittain. 2500. vihkoromaani Projekt Saturn ilmestyi 17.7.2009.

Lehti on Saksassa ilmestynyt parhaimmillaan viitenä eri painoksena, mutta nykyään ilmestyy vain 1., 3. ja 5. painos. Lisäksi sarjaa julkaistaan useissa eri maissa ja eri kielillä (tällä hetkellä: Brasiliassa, Kiinassa, Ranskassa, Hollannissa, Tšetšeniassa, Japanissa ja USA:ssa).

Suomessa Perry Rhodan ilmestyi vuonna 1975. Sarjan julkaisu lopetettiin vain 16 numeron jälkeen.

Perryn perusidea on yksinkertainen. (Hyvä) amerikkalainen astronautti löytää kuusta haaksirikkoutuneen avaruusaluksen, ystävystyy heidän kanssaan ja perustaa galaktisen imperiumin. Välissä seikkaillaan sekä vieraissa galakseissa, että toisissa ulottuvuuksissa ja menneisyydessä. Lisäksi kuolemattomuuden takaava laite auttaa päähenkilön säilyttämisessä.

Perry Rhodanin oheistuotteina on ilmestynyt muun muassa tiivistetty kirjasarja (Silberbände - hopeakannet), kuunnelmia, eri päähenkilöiden omia alasarjoja (Atlan), taskukirjasarja Perryversumista, musiikkia, oheisrihkamaa (hahmoja, solmio, muki yms.) ja jopa elokuva S.O.S. im Weltall (1967).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]