Perrie Edwards

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Perrie Louise Edwards
Henkilötiedot
Koko nimi Perrie Louise Edwards
Syntynyt10. heinäkuuta 1993 (ikä 30)
South Shields, Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatti laulaja-lauluntekijä
Puoliso Alex Oxlade-Chamberlain
Muusikko
Taiteilijanimi Perrie Edwards
Laulukielet englanti, italia
Aktiivisena 2011-
Tyylilajit pop, R&B
Soittimet laulu
Levy-yhtiöt Columbia Records
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus

Perrie Louise Edwards (s. 10. heinäkuuta 1993 South Shields, yhdistynyt kuningaskunta), tunnetaan julkisuudessa nimellä Perrie Edwards on englantilainen laulaja- ja lauluntekijä. Hän osallistui sooloesiintyjänä brittiläiseen televisiosarjaan The X Factor vuonna 2011, minkä jälkeen hänestä tuli brittiläisen tyttöryhmän Little Mix jäsen. Yhtye on myynyt yli 60 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti, mikä tekee siitä yhden maailman menestyneimmistä tyttöryhmistä.

Yhdessä Little Mixin kanssa hänestä tuli osa ensimmäistä ryhmää, joka voitti X Factorin brittiläisen version. Yhdessä yhtye julkaisi kuusi studioalbumia, myi kaksi miljoonaa konserttilippua maailmanlaajuisesti ja saavutti viisi ykkössingleä Britannian singlelistalla. Lauluntekijänä Edwards on osallistunut kappaleiden suunnitteluun Little Mixin -albumeille alusta lähtien, mukaan lukien auttanut kahden Britannian ykkös-singlen ("Wings" ja "Shout Out to My Ex") teossa. Musiikin lisäksi Edwardsista tuli Supreme Nutrition -brändin ensimmäinen naislähettiläs, ja vuonna 2021 hän lanseerasi oman muotibrändin nimeltä Disora.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perrie Louise Edwards syntyi 10. heinäkuuta 1993 Deborah "Debbie" Duffylle ja Alexander Edwardsille, jotka erosivat hänen ollessaan nuori ja molemmat avioituivat myöhemmin uudelleen. Edwards varttui Whiteleasin alueella South Shieldsissä, Tyne ja Wearissa. Veljensä Jonnie Edwardsin ja isänpuoleisen sisarpuolensa Caitlin Edwardsin rinnalla. Hänellä on englantilaisia, skotlantilaisia, irlantilaisia ja ruotsalaisia sukujuuria.

Edwards kävi Radipolen peruskouluun Weymouthissa Dorsetissa ennen kuin muutti takaisin South Shieldsiin. Hän opiskeli St. Peter and Paul RC Primary Schoolissa ja Mortimer Community Collegessa South Shieldsissä ja siirtyi myöhemmin Newcastle Collegeen, jossa hän sai esittävän taiteen BTEC:n. Edwards asui Hamiltonissa, Uudessa-Seelannissa kaksi vuotta teini-ikäisenä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edwardsin ensimmäinen koe esiintyminen X Factorissa oli Alanis Morissetten "You Oughta Know". Epäonnistuttuaan ensimmäisessä bootcamp-haasteessa, Edwards sijoitettiin nelihenkiseen ryhmään nimeltä "Faux Pas" Jesy Nelsonin rinnalla. Jade Thirlwall ja Leigh-Anne Pinnock olivat toisessa ryhmässä nimeltä "Orion". Molemmat ryhmät eivät kuitenkaan edistyneet. Myöhemmin tuomarit päättivät yhdistää nämä neljä muodostamaan nelihenkinen ryhmä Rhythmix, ja he etenivät tuomaritaloille. He pääsivät lopulta live-esityksiin, ja Tulisa Contostavlos mentoroi heitä. 28. lokakuuta 2011 ilmoitettiin, että bändin uusi nimi on Little Mix. 11. joulukuuta 2011 Little Mix julkistettiin voittajaksi, mikä teki heistä ensimmäinen bändin, joka on voittanut show'n.

Edwards on julkaissut kuusi albumia ja yhden hittialbumin Little Mixin kanssa DNA (2012), Salute (2013), Get Weird (2015), Glory Days (2016), LM5 (2018) ja Confetti (2020). Between Us (2021) on heidän toistaiseksi ainoa hittialbuminsa. Vuonna 2019 Edwardsista tuli italialaisen Superga-brändin uudet kasvot ja hän julkaisi ensimmäisen suunnitellun kenkäkokoelmansa. Vuonna 2020 Edwardsista tuli Supreme Nutrition -brändin ensimmäinen naislähettiläs. Myöhemmin samana vuonna Edwardsin paljastettiin olevan portugalilais-afrikkalaisen ruokafranchisingin Nandon uudet mainos-kasvot. Edwards esiintyi myös heidän televisiomainoksissaan.

Edwards kiusasi fanejaan elämäntapa- ja muotibrändillään Disoralla ensimmäisen kerran vuoden 2020 lopulla, kun hän vaihtoi Instagram-biolinkkinsä Disoran verkkosivustolle. Disora julkaisi ensimmäisen postauksensa 10. lokakuuta 2021 ja virallinen ilmoitus julkaisupäivämäärästä seurasi 22. lokakuuta 2021. Disora ​​on kuvaillut itseään "nykyaikaiseksi luksusbrändiksi".


Edwards julkaisi ensimmäisen soolokappaleensa Forget about us 12. huhtikuuta 2024.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosina 2010-2011 Edwards seurusteli Adam-nimisen miehen kanssa. Vuonna 2012 yhtyeen debyyttialbumin DNA:n äänitysvaiheessa Edwards joutui leikkaukseen, jossa hänen tulehtuneen risansa poistettiin. Joulukuussa 2011 hän aloitti seurustelun brittiläisen laulajan Zayn Malikin kanssa, kun he tapasivat, hän osallistui The X Factor UK -kilpailuun vuonna 2011. Elokuussa 2013 pari oli ilmoittanut kihlauksestaan, mutta erosi myöhemmin elokuussa 2015. Marraskuussa 2016 Edwards alkoi seurustella englantilaisen ammattilaisjalkapalloilijan Alex Oxlade-Chamberlainin kanssa, mutta heidän suhteensa vahvistettiin vasta helmikuussa 2017. Edwards kihlautui Alexin kanssa 17.6.2022. 10. toukokuuta 2021 Edwards ilmoitti odottavansa ensimmäistä lastaan ​​Oxlade-Chamberlainin kanssa ja synnytti 21. elokuuta samana vuonna pojan, Axel Oxlade-Chamberlainin. Haastattelussa Women's Healthille Edwards puhui kamppailuistaan ​​imetyksen kanssa. Edwards kertoi että "Jos joka yö imettäisin Axelia, silmäni putosivat päästäni. Ajattelin Leigh-Annea ja sitä tosiasiaa, että hänen täytyy tehdä tämä kahdelle. Hän tarvitsee mitalin! Yksi vauva on tarpeeksi intensiivinen, en välitä kahdesta. En ymmärrä, miten hän tekee sen."

Edwardsilla oli syntyessään ruokatorven atresia, joka on vastuussa hänen vatsansa puolittaisesta arpiutumisesta ja anosmiasta. Lapsena hänelle tehtiin useita leikkauksia sairauden vuoksi. Vuonna 2017 hänen oli määrä esiintyä Little Mixin rinnalla Las Vegasissa, mutta hän joutui sairaalaan mahavaivoista johtuen. Elokuussa 2018 hän paljasti Instagramin kautta saaneensa lisähoitoa kurkkuunsa ruokatorven sairauden vuoksi. Huhtikuussa 2019 Edwards kertoi paniikkikohtauksistaan ​​ja ahdistuksestaan ​​Instagramissa, ja Glamour Magazine haastatteli häntä aiheesta.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Artisti Albumi Laulu Muuta
2012 Little Mix DNA "Wings" Kirjoittaja
"DNA"
"Change Your Life"
"How Ya Doin'?"
2013 Salute "Salute"
"Move"
"Little Me"
2015 Britney Spears & Iggy Azalea Ei-albumi kappale "Pretty Girls"
2016 Little Mix Glory Days "Shout Out to My Ex"
2020 Confetti "Break Up Song"
"Holiday"
2021 Little Mix, Galantis, and David Guetta Ei-albumi kappale "Heartbreak Anthem"
Little Mix Between Us "No"
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Perrie Edwards