Peräsmies

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peräsmies
Peräsmies

Peräsmies on suomalainen sarjakuvahahmo. Hän on supersankari, joka lentää pieremällä. Peräsmiehen on piirtänyt Timo Kokkila ja sen toisena luojana on myös käsikirjoittaja Sami Laitala. Mukana on ollut toisinaan myös muita käsikirjoittajia. Peräsmies esiintyi Pahkasika-lehdessä vuosina 19832000.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peräsmies syntyi onnettomuudessa, jossa ydinvoimalassa työskentelevä pääinsinöörin sijainen laski biorytmejään keskustietokoneella ja tästä seuranneen pamauksen takia hernekeittotölkkejä kuljettanut kuormuri räjähti, jolloin tölkit lensivät ilmaan. Paikalle osunut rappioalkoholisti, Kalervo Peränne, söi yhdestä tällaisesta purkista ja joutui mutaation uhriksi. Näin hänestä tuli Peräsmies.

Sarjassa esiintyy monia sanomalehtiä, kuten Päivän Pörtti, Paikallispieru, Aamupieru, Möly, Päivän Pieru ja The Daily Fart. Useimmiten Peräsmies lukee Iltapieru-nimistä iltapäivälehteä.

Peräsmiehellä on lemmikkirotta, joka harrastaa filosofisia pohdintoja ja syö ulosteita.

Peräsmies kuoli syksyllä 2000, kun rattijuoppo ajoi hänen päälleen. Hänet poltettiin myöhemmin jätteenpolttokeskuksessa ongelmajätteeksi luokiteltuna. Tämä tieto ilmoitettiin Pahkasian viimeisessä numerossa (3/2000).

Peräspoika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peräsmiehen poika on jatkanut seikkailuja Koululainen-lehdessä vuoden 2003 alusta lähtien. Tarinat ovat aiheiltaan siistimpiä ja enemmän lapsille suunnattuja. Hahmo tunnetaan nimellä Peräspoika ja hänellä on samat voimat kuin isällänsäkin.

Sarjakuva-albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Herätyskello Banaani (Banana Press Oy, 1992)
  • Peräsmies toistaa itseään (Banana Press Oy, 1994)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]