Pelipeitto

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Pelipeitto Oy Kustannus)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pelipeitto Oy Kustannus on turkulaisen Harri Kumpulaisen pienkustantamo. Yritys julkaisee kirjallisuutta nimellä Turbator.

Harri Kumpulainen on julkaissut nimellä Harri Erkki useita humoristisesti painottuneita scifinovelleja. Näitä on koottu kokoelmaan Pitkä jauntti (Turbator / Pelipeitto Kustannus, 2007.) Hän on julkaissut myös muun muassa kuvitteellisen elämäkerran Mahdollinen elämä ja kirjoittanut näytelmiä.

Kumpulaisen mukaan spekulatiivinen fiktio tarjoaa kirjoittajille hyvät mahdollisuudet nykyajan erittelyyn – etäännyttämällä voi tehokkaasti käsitellä kipeitäkin aiheita kiihkottomasti. Paras tieteis- ja fantasiakirjallisuus käsittelee aina ihmistä ja ihmisen ongelmia, vaikka viekin tarinan avaruuteen tai rinnakkaismaailmaan. Kumpulaisen mukaan fantasian ja sadun lajityypit valitettavasti sotketaan usein keskenään. Aidossa fantasiassa tulee olla tarttumapinta todellisuuteen.[1]

Kumpulaisen lausunnon mukaan Turbator ei tavoittele kirjamyynnillä taloudellista voittoa vaan kulttuurista voittoa. Sähkökirjojen julkaisuun Turbator ei aio ryhtyä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Matilainen, Hanna: Mitä kummaa: Opas kotimaiseen spekulatiiviseen fiktioon, s. 67–68. Helsinki: Avain, 2014. ISBN 978-952-304-024-3.
  2. Matilainen 2014, s. 68.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikiaineisto
Wikiaineisto
Wikiaineistoon on tallennettu tekstiä aiheesta:
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.