Pekka Kana 2

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pekka Kana 2
Pekka kana 2 logo.jpg
Kehittäjä Piste Gamez
Suunnittelija Janne Kivilahti
Pelisarja Pekka Kana
Julkaistu 2003
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Windows (95, 98, 2000, XP)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pekka Kana 2 on suomalaisen Piste Gamezin kehittämä tasohyppelypeli, joka julkaistiin ilmaiseksi ladattavana vuonna 2003. Peli sijoittui toiseksi vuoden 2003 Assembly-pelitapahtuman pelinkehityskilpailussa, jonka yhteydessä se myös julkaistiin. Pelille julkaistiin myös Pekka Kana 2 Level Editor -työkalu, jonka avulla pystyy tekemään peliin omia tasoja.[1]

Latauksessa on pelin itsensä lisäksi mukana kaksi episodia eli tasosettiä, käännökset bulgariaksi, katalaaniksi, tšekiksi, saksaksi, englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, galegoksi, sloveniaksi, unkariksi, makedoniaksi, hollanniksi, puolaksi, brasilianportugaliksi, savoksi, suomeksi sekä turkiksi ja ohjetiedosto. Lisämateriaalia on saatavilla pelin kotisivuilla, ja lisää kenttiä voi ladata fanivoimin ylläpidetyltä Pekka Kana 2 Mapstore -sivustolta sekä rakennuksen alla olevalta PK2 Library -sivustolta.

Peli on sarjassaan toinen osa, ja sitä edelsi vuonna 1998 ilmestynyt Pekka Kana. Pelille on suunniteltu jatko-osaa nimeltä Pekka Kana 3.[2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on kaksiulotteinen tasohyppely, jossa pelaajahahmon tulee vihollisten kukistamisen ohella ratkoa pulmia, kuten etsiä avaimia saadakseen ovia auki. Lähes kaikki hahmot ovat pelaajaa vastaan, mutta toisinaan tätä tulee vastaan tipuja, kanoja tai kukkoja jotka auttavat tätä taisteluissa.

Pelaajalla on kaksi eri tapaa hyökätä; käyttämällä kiekaisua tai munimalla. Kiekaisuja ja munia on eri värisiä, jotka määrittelevät niiden vahvuuden. Hyökkäykset ovat myös toisiaan nopeampia.

Vihollisia on useita erilaisia, kuten nyrkkeileviä jäniksiä, rullalautailevia siilejä ja ilmassa munivia lintuja. Usein kenttien lopussa pelaaja kohtaa normaalia suuremman ja kestävämmän vihollisen, kuten pääkenttien lopussa tennismailalla varustetun jättiläishiiren. Vihollisien väri vaihtelee, joka vaikuttaa myös niiden käyttäytymiseen. Osa ovat myös kestävämpiä, ja arvaamattomampia. Pelin mukana tulleissa kentissä ei nähdä kaikkia mahdollisia vihollis - tai asetyyppejä, mutta ne löytää pelin kentänmuokkausohjelmasta.

Pelaaja voi parantaa itseään kentistä löytyvillä höyhenillä, ja tällä on kolme terveyspistettä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ei varsinaisesti ole juonta, sillä pelin valmiiksi tulleet kentät eivät eroa pelaajien tekemistä. Pelille on kuitenkin keksitty juoni jälkikäteen.

Varis nimeltä Evil One (suom. Ilkeä Yksilö) kaappaa Pekan luota kaikki tämän ystävät. Pekka lähtee pelastamaan kanoja variksen kynsistä, mutta tehtävä ei ole helppo sillä Pekan perään on lähetetty aivopestyjä eläimiä ja robotteja pysäyttämään häntä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pekka Kana 2 Pistegamez.net. Viitattu 30.9.2015. (englanniksi)
  2. http://www.pistegamez.net/games.html

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]