Pekka Aarnio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee musiikkituottajaa. Kuvanveistäjä Pekka Aarniosta on eri artikkeli.

Pekka Aarnio (s. 5. tammikuuta 1947[1] Helsinki) on suomalainen musiikkituottaja ja laulaja.

Aarnion ja Martti Launiksen ensimmäinen lauluyhtye syntyi 1960-luvun alkupuolen folk-innostuksen keskellä, ja oli nimeltään Guldgurkorna. Nimi lienee osoitus Ressun poikien (Aarnio ja Launis) poikakouluhuumorista.kenen mukaan? Yhtye esiintyi lukuisissa folk-konserteissa Helsingin kouluissa, muun muassa Ressussa, Munkkiniemen Yhteiskoulussa ja Munkkivuoren Yhteiskoulussa. Sinikka Sokan folk-yhtye oli nimeltään Sinkat.

Vuonna 1970 Aarnio perusti yhdessä Launiksen ja Sokan kanssa Agit Prop -lauluyhtyeen. Samana vuonna hän esiintyy soolo- ja duettolaulajana levyllä V. I. Lenin 1870–1970.[2] Vuonna 1976 Aarnio siirtyi päätoimiseksi levytuottajaksi Love Recordsille. Love Recordsin konkurssin jälkeen 1979 hän perusti Atte Blomin kanssa Johanna-levy-yhtiön. Hän on tuottanut muun muassa Tuomari Nurmion, Pelle Miljoonan, Leevi and the Leavingsin ja Ultra Bran levyjä.

Vuonna 2008 Aarnio sai Musiikki & Media -tapahtumassa Industry Awards -erikoispalkinnon työstään suomalaisen musiikkibisneksen hyväksi.[3]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.