Pekka-pelikortit

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pekka-pelikortit on suomalainen versio englantilaisesta Old maid -korttipelistä. Pelin suomalainen alkuperäinen nimi oli Musta Pekka, mutta nimi muutettiin sittemmin "Pekaksi" tai "Pekka-pelikorteiksi". Korttipelin julkaisija on Peliko. Kortit piirsi 1930-luvun lopulla Bo Bjurström (1916–1993).[1]

Pelissä pelaajien on tarkoitus kerätä mahdollisimman paljon perheitä. Perheet ovat nelihenkisiä: isä, äiti, poika ja tytär. Pelaajien on tarkoitus välttää Pekka-korttia. Joka saa Pekan, voi laittaa sen kiertoon toisen nostaessa pelaajalta korttia, tai pitää kortin itsellään myöhempää taktikointia varten. Se, joka pitää viimeisenä hallussaan Pekka-korttia, häviää pelin ja joutuu "Pekaksi", kun taas eniten perheitä koonnut pelaaja voittaa.

Suomalainen korttipeli on julkaistu englannin ja suomen lisäksi muun muassa ruotsiksi, ranskaksi ja saksaksi. Siitä on tehty lisäksi useita muunnelmia.

Peliä voidaan pelata myös normaalilla korttipakalla. Tällöin kutkin tietyn arvoiset neljä korttia muodostavat perheen. Pekka-korttina voidaan käyttää jokeria.

Hullunkuriset perheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Hullunkuriset perheet

Pekka-korteilla voidaan pelata myös Hullunkuriset perheet -peliä. Pelin idea on vastaava kuin englantilaisessa Happy Families -pelissä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Musta Pekka -kortit piirsi Bo Bjurström jivetoons.blogspot.fi. Viitattu 22.5.2018.
  2. Mikko Saari: Korttipeliopas; e-kirjan sivu 187; Painava sana Oy

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]