Pekka-pelikortit

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pekka-pelikortit on suomalainen versio englantilaisesta Old maid -korttipelistä. Pelin suomalainen alkuperäinen nimi oli Musta Pekka, mutta nimi muutettiin sittemmin "Pekaksi" tai "Pekka-pelikorteiksi". Sen julkaisija on Peliko.

Pelissä pelaajien on tarkoitus kerätä mahdollisimman paljon perheitä. Perheet ovat nelihenkisiä: isä ja äiti sekä poika ja tytär. Pelajien on tarkoitus välttää Pekka-korttia. Joka saa Pekan, voi laittaa sen kiertoon toisen nostaessa pelaajalta korttia tai pitää itsellään myöhempää taktikointia varten. Se, joka viimeisenä pitää hallussaan Pekka-korttia, häviää pelin ja joutuu "Pekaksi" ja eniten perheitä koonnut pelaaja voittaa.

Suomalainen korttipeli on julkaistu englannin ja suomen lisäksi muun muassa ruotsiksi, ranskaksi ja saksaksi. Siitä on tehty useita muunnelmia.

Peliä voidaan pelata myös normaalilla korttipakalla. Tällöin kunkin arvoiset neljä korttia muodostavat perheen. Pekka-korttina voidaan käyttää jokeria.

Hullunkuriset perheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka-korteilla voidaan pelata myös Hullunkuriset perheet -peliä. Pelin idea on vastaava kuin englantilaisessa Happy Families -pelissä.[1]

Lähde[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. [Mikko Saari: Korttipeliopas; e-kirjan sivu 187; Painava sana Oy]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]