Peggle

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Peggle Extreme)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peggle
Kehittäjä PopCap Games
Julkaisija PopCap Games
Jakelija useita
Suunnittelija Brian Rothstein, Eric Tams, Sukhbir Sidhu
Pelimoottori PopCap Games Framework
Julkaistu PC: 27. helmikuuta 2007
iPod: 18. joulukuuta 2007
Java ME: lokakuu 2008
BREW: lokakuu 2008
Nintendo DS: 25. helmikuuta 2009
XBLA: 11. maaliskuuta 2009
Lajityyppi pulmapeli
Pelimuoto yksinpeli, kaksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
Alusta Windows, Mac OS X, iPod, Xbox 360 (XBLA), Java ME, BREW, Nintendo DS
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Peggle on PopCap Gamesin ja BFG:n eli Big Fish Gamesin parhaiten myynyt tietokonepeli. Peli julkaistiin tietokoneelle vuonna 2007. Vuoden 2009 alkupuolella Peggle julkaistiin myös Nintendo DS:lle ja Xbox Live Arcade -latauspalveluun. Siitä on myös tehty versio Peggle Extreme, jossa kenttien taustakuvat ovat kohtauksia Orange Boxin peleistä.[1] Vuonna 2008 ilmestyi Peggle Nights, joka on eräänlainen jatko-osa pelille.[2]

Pegglessä ammutaan kuulia, ja pelin tarkoitus on sytyttää valo kaikkiin oransseihin eli osua kaikkiin oransseihin palikoihin (engl. pegs). Kun kaikki oranssit on kerätty, tulee "Extreme Fever" -tila, jossa kuula putoaa joko 10 000, 50 000 tai 100 000 pisteen koloon. Tällöin taustalla alkaa soida Ludwig van Beethovenin "Oodi ilolle". Palikoita on kahdenlaisia: pyöreitä ja laattoja. Pisteitä saa osumien mukaan. Kenttiä pelissä on 55.

Pelissä voi saada myös tyylipisteitä, jos vuoro oli erityisen näyttävä tai täyttää jonkin muun kriteerin. Yksinpelissä tyylipisteet ovat suurempia.

Yksinpelissä saa uuden kuulan kuulan mentyä koriin tai tietystä määrästä pisteitä. Moninpelissä näin ei kuitenkaan ole, vaan ainoa keino saada uusi ylimääräinen kuula on saada Warrenilla ylimääräinen pallo.

Modit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näkymä Pegglestä. Vasemmalla kuulien määrä, oikealla oranssit pegit sekä ylhäällä pisteet.

Pelissä on neljä modia: tarinamodi, nopea peli (engl. quick play), kaksinpeli (kaveria tai tietokonetta vastaan) sekä haastemodi (engl. challenge), jossa on 75 haastetta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kymmenen hahmoa, jotka vapautuvat peliin sen jälkeen, kun on päässyt kyseisen hahmon ensimmäisen kentän läpi. Taikavoimia pääsee hyödyntämään osumalla vihreään palikkaan.

Tässä on lista hahmoista.

  • Bjorn on yksisarvinen, jonka taikavoima on "superopas" (engl. super guide). Superopas näyttää minne kuula kimpoaisi, jos ampuisi sen kyseiseen kohtaan.
  • Jimmy Lightning on maaorava, jonka taikavoima on "multipallo" (engl. multiball). Multipallo tarkoittaa sitä, että kun osuu vihreään palikkaan, ponnahtaa peliin mukaan toinen kuula.
  • Kat Tut on kissa, jonka taikavoima on pyramidi. Pyramidi suurentaa ikkunan alalaidassa olevaa koria, jolloin kuula menee sinne helpommin. Kun kuula menee koriin, tulee siitä yksinpelissä yksi lisäpallo ja moninpelissä pisteitä.
  • Splork on avaruusolio, jonka taikavoimana on räjähdys, joka kerää kaikki lähellä olevat palikat.
  • Claude on hummeri, jonka taikavoima tuo "flippereinä" toimivat sakset molemmille puolille. Kun klikkaa hiirellä niin sakset liikkuvat.
  • Renfield on kurpitsa ja sen taikavoima on "karmaiseva pallo" (engl. spooky ball). Kun kuula on pudonnut alas, niin uusi tulee tilalle siitä kohtaa, mistä edellinen putosi.
  • Tula on hymyilevä kukka, jonka taikavoima sytyttää viidesosaan jäljellä olevista oransseista valon.
  • Warren on taikurin jänis, joka arpoo onnenpyörällä taikavoiman neljästä vaihtoehdosta. Vaihtoehdot ovat: kolminkertaiset pisteet kahdelle vuorolle, ylimääräinen kuula, taikahattu ja jokin toisten hahmojen taikavoimista.
  • Lord Cinderbottom on kiinalainen lohikäärme, jonka taikavoima on tulipallo, eli normaalinkokoista kuulaa isompi, tulessa oleva magmapallo. Se menee suoraan kaikkien palikoiden läpi ottaen samalla pisteet talteen.
  • Master Hu on pöllö, jonka taikavoimana on Zen-pallo (engl. Zen ball). Zen-pallo tuo lisää zeniä vuoroon (engl. shot) ja parantaa kuulan kulkusuuntaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Peggle Extreme Steamissa
  2. Peggle Nights PopCap Gamesin sivuilla

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]