Pavel Volja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pavel Volja

Pavel Aleksejevitš Volja (ven. Па́вел Алексе́евич Во́ля, s. 14. maaliskuuta 1979, Penza, Venäjän SFNT, Neuvostoliitto) on venäläinen koomikko, tv-juontaja, näyttelijä ja laulaja. Hän juontaa tv-ohjelmia Comedy Club ja Improvizatsija (Импровизация) TNT-kanavalla.

Hän on julkaissut albumit Respect i Uvažuha (Respect и Уважуха), Novoje (Новое) ja Mysli i Muzyka (Мысли и Музыка). Hän on tehnyt myös kappaleita DJ Smashille (oikealta nimeltään Andrei Širman).

Elämä ja ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volja oli Penzan joukkueen (Valeon Dasson, ven. Валеон Дассон) kapteeni humoristisessa kilpailuohjelmassa KVN (КВН). Hän on työskennellyt juontajana Russkoje Radio -kanavalla Penzassa ja Moskovassa.

Vuonna 2001 Volja valmistui äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi Penzan pedagogisesta instituutista. Valmistuttuaan hän lähti Moskovaan parempien uramahdollisuuksien perässä. Aluksi hän toimi Moskovassa työnjohtajana rakennusalalla. Hän työskenteli käsikirjoittajana Igor Ugolnikoville ja juontajana Muz-TV:ssä, antoi äänensä päähenkilölle sarjassa V gostjah u Masjani (”Masjanjan vieraana”, ven. В гостях у Масяни) ja oli juontajana Hit-FM-radioasemalla.

Comedy Clubin ensi-ilta oli 9. huhtikuuta 2005. Volja esiintyi ohjelmassa nimellä ”Lumipallo” (Snežok), ja hänen hahmonsa ”hurmaava ilkimys” rakentui muiden loukkaamisen varaan. Vuonna 2007 hän aloitti esiintymisen itsenäisenä artistina. Samana vuonna hän myös päätti kokeilla siipiään musiikkialalla. Hän sävelsi yksinkertaista musiikkia rumpukoneen avulla ja kirjoitti lyriikoita.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Volja meni naimisiin voimistelija Ljaisan Utjaševan kanssa marraskuussa 2012. Pariskunnalle syntyi poika Robert 14.5.2013 ja tytär Sofija 6.5.2015. Molemmat lapset syntyivat Miamissa, mitä on spekuloitu ns. synnytysturismiksi, sillä lapset, jotka syntyvät Yhdysvalloissa, saavat automaattisesti Yhdysvaltain kansalaisuuden.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]