Pave (Tenavat)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pave

Pave (engl. Shermy) on hahmo Charles M. Schulzin luomassa Tenavat-sarjakuvassa. Pave oli varhainen hahmo, joka poistui myöhemmin sarjasta kokonaan.

Pave oli yksi Tenavien neljästä alkuperäisestä hahmosta, ja hän esiintyi jo 2. lokakuuta 1950 julkaistussa ensimmäisessä stripissä.[1] Siinä hän sanoo vihaavansa Jaska Jokusta, mutta myöhemmin heidät kuvattiin ystävinä. Pave oli sarjan alkuvaiheessa Jaska Jokusta vanhempi, ja myöhemminkin hivenen häntä pidempi. Pave kuuluu Jaska Jokusen baseball-joukkueeseen. Pavella on lyhyt pystytukka.

Pave oli persoonaton hahmo, jonka rooliksi jäi sarjan alkuvaiheen jälkeen lähinnä reagoida muiden käytökseen. Hänen esiintymisensä sarjassa alkoi harveta jo 1950-luvun aikana ja myöhemmin hän poistui kokonaan. Hänet nähtiin viimeisen kerran 1969, minkä lisäksi hänen nimensä mainitaan yhdessä 1977 julkaistussa stripissä.[2] Pave ehti esiintymään myös muutamissa ensimmäisistä Tenavat-animaatioista, mutta hänellä oli yleensä korkeintaan yksi repliikki tarinaa kohden.

Pave sai nimensä Schulzin lapsuuden ystävän Sherman ”Shermy” Pleplerin mukaan.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Meet the Gang (englanniksi) Fivecentsplease.com. Viitattu 27.12.2014.
  2. Peanuts FAQ (koonnut Derrick Bang), kohta 4.2) (englanniksi) Fivecentsplease.org. Viitattu 27.12.2014.
  3. David Michaelis: Schulz and Peanuts: A Biography, pehmeäkantinen laitos, 33–34. Harper Perennial, New York 2008.