Paula Hitler

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Paula Hitler (21. tammikuuta 18961. kesäkuuta 1960) oli Adolf Hitlerin sisar. Hän oli Alois ja Klara Hitlerin lapsista nuorin ja Adolfin ohella ainoa aikuisikään saakka elänyt.

Paula menetti isänsä kuuden ja äitinsä yhdentoista vuoden iässä. Hän muutti myöhemmin Wieniin, jossa hän toimi sihteerinä. Paula ei pitänyt yhteyttä veljeensä, kun tämä yritti taiteilijanuraa Wienissä ja Münchenissä, palveli ensimmäisessä maailmansodassa ja aloitteli poliittista uraansa Münchenissä.

Paula tapasi veljensä pitkästä aikaa Wienissä 1920-luvulla. Hän menetti työpaikkansa wieniläisessä vakuutusyhtiössä vuonna 1930 työnantajien päästyä selville hänen taustastaan. Paula sai Adolfilta taloudellista tukea tämän itsemurhaan asti vuonna 1945. Adolfin pyynnöstä Paula käytti salanimeä Wolf. Paula työskenteli toisen maailmansodan aikana sotilassairaalassa ja ilmoitti myöhemmin tavanneensa Adolfin näihin aikoihin suunnilleen kerran vuodessa.

Paula Hitler ei ollut poliittisesti aktiivinen eikä koskaan liittynyt NS-Frauenschaftiin. Hän kertoi, ettei voinut uskoa veljensä olevan vastuussa holokaustista. Hän oli tavannut Eva Braunin omien sanojensa mukaan vain kerran. Paula eli sodan jälkeen Wienissä, jossa hän työskenteli taide- ja käsityökaupassa. Vuonna 1952 hän muutti Saksan puolelle Berchtesgadeniin.

Paulaa haastateltiin helmikuussa 1959 lähinnä hänen veljensä lapsuuden tiimoilta. Paula, joka oli naimaton ja lapseton, kuoli 64 vuoden iässä vuonna 1960.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.