Paul Watson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kanadalaista eläin- ja luontoaktivistia. Brittiläistä YouTube-persoonaa käsittelee artikkeli Paul Joseph Watson
Paul Watson

Paul Watson (s. 2. joulukuuta 1950) on kanadalaissyntyinen eläin- ja luontoaktivisti. Hän on Sea Shepherd Conservation Societyn perustaja ja puheenjohtaja. Watson on yksi tunnetuimmista eläin- ja luontoaktiveisteista maailmassa. Hän on ollut puolustamassa valaita, haita ja delfiinejä. Watson on saanut tekemästään työstään lukuisia ja arvostettuja tunnustuksia. Watson on kirjoittanut myös useita kirjoja, ja hän esiintyy myös dokumentissa Sharkwater. Hänestä on myös itsestään tehty dokumenttielokuva vuonna 2008.

Watson tunnetaan Suomessa etenkin Animal Planetin Valassodat-ohjelmasta, jossa Watson yhdessä Steve Irwin laivansa miehistöineen yrittää estää laitonta valaanpyyntiä Japanin ja Australian merillä.

Watson oli ennen Sea Shepherd Conversation Societyn perustamistaan kansainvälisen ympäristöjärjestö Greenpeacen toiminnassa mukana. Hän oli myöhemmin järjestössä myös johtokunnan jäsenenä, mutta erosi lopulta Greenpeacesta erimielisyyksistä johtuen. Paul Watson on sanonut: "Greenpeace vain protestoi. Mitä ne ovat saaneet aikaan pelkällä protestoinnilla?".