Paul Tisdale

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paul Tisdale

Paul Robert Tisdale (s. 14. tammikuuta 1973 Valletta, Malta) on Maltalla syntynyt englantilainen jalkapallovalmentaja ja entinen jalkapalloilija. Nykyisin Tisdale toimii Kakkosliigassa pelaavan Exeter City FC:n päävalmentajana. Pelipaikaltaan oikeajalkainen Tisdale oli keskikenttäpelaaja. Hän on 175 senttimetriä pitkä.

Tisdalen kasvattajaseura on Southampton FC, jota hän edusti vuodet 1991–1997. Hän pelasi seuran paidassa ainoat Valioliigaottelusa, joita kertyi 16 kappaletta. Hän teki myös yhden Valioliigamaalin. Käytyään lainalla Northampton Townissa ja Huddersfield Townissa Tisdale edusti kauden 1997–1998 Bristol Cityä. Hän pelasi kuitenkin suurimman osan kaudesta Exeter City FC:ssä käyden lainalla myös skotlantilaisessa Dundee Unitedissa. Vuonna 1998 Tisdale siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan Britteinsaarten ulkopuolelle, Suomen Veikkausliigan Finnairin Palloilijoihin. Tisdale pelasi FinnPassa kauden aikana kahdeksan liigaottelua, ennen kuin siirtyi kreikkalaiseen Panionios FC:hen, jota hän edusti kauden 1998–1999, kunnes palasi takaisin Britteinsaarille ja Yeovil Towniin, jossa hän joutui lopettamaan uransa. Hän pelasi kuitenkin vielä yhden ottelun yli kymmenen vuoden pelaamattomuuden jälkeen vuonna 2011 manageroimansa Exeter City FC:n pelaajana.

Peliuransa jälkeen eli vuonna 2001 Tisdale siirtyi Team Bathin valmentajaksi. Alasarjoissa pelanneen joukkueen valmentajana Tisdale onnistui hyvin johdattaen joukkueen neljään sarjanousuun sekä FA Cupiin mukaan. Kesäkuussa 2006 Tisdale siirtyi Englannin konferenssissä pelanneen Exeter City FC:n valmentajaksi. Kauden 2007–2008 jälkeen Exeter palasi takaisin Kakkosliigaan ja seuraavan kauden jälkeen se nousi Ykkösliigaan. Vuonna 2012 seura kuitenkin putosi takaisin Kakkosliigaan, mutta se piti Tisdalen valmentajanaan. Nykyisin Tisdale on ollut toiseksi pisimpään saman joukkueen valmentajana Englannin neljällä korkeimmalla sarjatasolla ja häntä pidetään myös yhtenä Englannin lupaavimmista valmentajista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.