Paul Potts

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paul Potts
PP Rhyl UK Pavilion Theatre.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt13. lokakuuta 1970 (ikä 51)
Bristol Iso-Britannia Iso-Britannia
Ammatti laulaja
Siviilisääty naimisissa
Puoliso Julie-Anne Potts
Vanhemmat Roland ja Yvonne Potts
Aiheesta muualla
Kotisivu

Paul Potts (s. 13. lokakuuta 1970 Bristol, Iso-Britannia) on englantilainen tenori. Potts voitti vuonna 2007 brittiläisen Britain’s Got Talent -kykyjenetsintäkilpailun ja aloitti tällöin uransa ammattilaulajana.

Potts oli nuoruudessaan koulukiusattu, mikä vaikutti kielteisesti hänen itsetuntoonsa. Hän harjoitteli pienestä pitäen laulamista ja rakastui oopperaan 16-vuotiaana kuultuaan ensimmäisen kerran La Boheme -oopperaa. Ennen kuuluisuuttaan hän lauloi useissa amatööriproduktioissa, muttei koskaan uskaltanut pyrkiä ammattilaiseksi, sillä hän pelkäsi torjutuksi tulemista. Potts työskenteli ennen Talent-kilpailuun osallistumistaan muun muassa supermarketissa ja myyjänä matkapuhelinmyymälässä. Vuonna 2000 hän lähti säästämillään rahoilla kolmen kuukauden laulukurssille Italiaan, missä hänen kykyjään kehuttiin ja hän sai lopuksi esiintyä kurssinsa priimusten kanssa ihailemalleen Luciano Pavarottille. Vuonna 2003 laulajanhaaveet kokivat kuitenkin kovan takaiskun, kun hänen umpisuolensa puhkesi ja hänen lisämunuaisestaan löydettiin kasvain. Leikkauksesta toipuessaan hän kaatui ajaessaan pyörällä ja mursi solisluunsa. Näistä onnettomuuksista parantuminen kesti kuukausia.

Vuonna 2007 Potts päätti kokeilla onneaan ja otti osaa Britannian ensimmäiseen Talent-kilpailuun. Ujo ja lahjakas mies nousi alusta alkaen niin tuomariston kuin yleisönkin suosikiksi, ja Potts voitti kilpailun 17. kesäkuuta 2007 laulamalla Giacomo Puccinin Turandot-oopperasta aarian ”Nessun dorma”. Hänen on sanottu vedonneen katsojiin laululahjojensa lisäksi vaatimattomuudellaan ja elämäntarinallaan. Voittonsa jälkeen Potts julkaisi ensimmäisen albuminsa One Chance.

Potts on naimisissa internetin chattipalstalla tapaamansa Julie-Annen kanssa, ja pariskunta asuu Etelä-Walesissa.

Pottsin elämästä kertova elokuva One Chance sai ensi-iltansa lokakuussa 2014. Elokuvassa Pottsia näytteli James Corden.[1]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. One Chance Rotten Tomatoes. Viitattu 1.12.2014. (englanniksi)