Paul Mauriat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Paul Mauriat (4. maaliskuuta 1925 Marseille, Ranska3. marraskuuta 2006 Perpignan, Ranska) oli ranskalainen kapellimestari ja säveltäjä.

Hänen tunnetuin teoksensa on ”L'Amour est bleu (Love is Blue)”. Se on instrumentaaliversio kappaleesta ”L'Amour est bleu”, jolla Luxemburgin edustaja Vicky Leandrosin tuli neljänneksi vuoden 1967 Eurovision laulukilpailussa. Instrumentaaliversio ylsi seuraavana vuonna listakärkeen muun muassa Yhdysvalloissa. Suomeksi kappaletta on esitetty nimellä "Rakkaus on sininen".

Ennen tätä hänen suurimpia kansainvälisiä menestyksiään oli yhteistyössä kapellimestari/säveltäjä Frank Pourcelin kanssa tehty "Chariot", josta Petula Clark sai kultalevyn ranskankielisenä esityksenä. Pourcell ja Mauriat käyttivät salanimimiä J.W. Stole ja Del Roma. Yhdysvaltalainen Little Peggy March sai kappaleesta ykköshitin kotimaassaan huhtikuussa 1963 nimellä ”I Will Follow Him”, joka tuli tunnetuksi myös vuoden 1992 elokuvasta Nunnia ja konnia. Suomessa Marchin versio oli sijalla 3.[1]

Muita Mauriat’n tekemiä versioita ovat muun muassa Claude Morganin säveltämä ”El Bimbo”, jonka suomeksi lauloi Marion Rung, ja Augusto Algueron ja Juan Manuel Serrat'n sävellys ”Penelope” vuodelta 1970.

Mauriat kasvoi Pariisissa ja alkoi johtaa omaa orkesteriaan toisen maailmansodan aikoihin. Viimeisimmän esityksensä hän antoi 1998 Osakassa, Japanissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jake Nyman - Onnenpäivät 1 s.203 ISBN 951-9287-25-6

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä säveltäjään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.