Paul Banks

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paul Banks
Paul Banks
Paul Banks
Henkilötiedot
Syntynyt3. toukokuuta 1978 (ikä 43)
Muusikko
Taiteilijanimi Julian Plenti
Fancypants
Aktiivisena 1997-
Tyylilajit Indie rock, alternative rock
Soittimet laulu, kitara, piano, rummut
Yhtyeet Interpol
Julian Plenti
Levy-yhtiöt Capitol, EMI, Matador
Aiheesta muualla
julianplenti.com

Paul Julian Banks (3. toukokuuta 1978 Essex, Englanti) on newyorkilaisen Interpol-yhtyeen laulaja ja toinen kitaristi. Hän on myös levyttänyt ja esiintynyt alter egollaan Julian Plenti.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Banksin perhe muutti Englannista Paulin ollessa kolmevuotias. He asuivat useissa paikoissa: Michiganissa, Espanja, New Jersey, Méxicossa ja Pariisissa. Lopulta perhe muutti New Yorkiin. Banks aloitti kitaransoiton ollessaan 13-vuotias. Paul teki omaa musiikkia mutta oli myös hip hop-musiikin fani seitsemänneltä luokalta lähtien.[1] Hän on myös esiintynyt hip hop DJ:nä nimellä DJ Fancypants.[2]

Interpol[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paul Banks liittyi Interpoliin tavattuaan Pariisista tuntemansa ystävän Daniel Kesslerin New Yorkissa vuonna 1998. Yhtyeeseen kuului tuolloin myös rumpali Greg Drudy. Myöhemmin Carlos Dengler liittyi Interpoliin basistiksi ja koskettimiin. Interpol on julkaissut neljä albumia, jotka kaikki ovat vakuuttaneet kriitikot. Viimeisimmät ovat saavuttaneet myös kaupallista menestystä. Paul Banks kirjoittaa yhtyeen kaikki sanoitukset.

Julian Plenti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Banks julkaisi sooloalbumin nimellä Julian Plenti, on Banksin alter ego, jolla hän esitti esitti vuosituhannen vaihteen New Yorkissa akustisia lauluja ennen nterpolin levytyssopimusta.[3] Albumin nimi on Julian Plenti is... Skyscraper. Albumilla Banks esittää jopa yli kymmenen vuotta vanhoja kappaleitaan uusiksi äänitettyinä.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]