Paul Banks

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Paul Banks
Paul Banks

Paul Banks
Syntynyt 3. toukokuuta 1978 (ikä 38)
Taiteilijanimet Julian Plenti
Fancypants
Kotipaikka Essex, Englanti, Iso-Britannia
Aktiivisena 1997-
Tyylilajit Indie rock, alternative rock
Soittimet laulu, kitara, piano, rummut
Yhtyeet Interpol
Julian Plenti
Levy-yhtiöt Capitol, EMI, Matador

Paul Julian Banks (3. toukokuuta 1978 Essex, Englanti) on newyorkilaisen Interpol-yhtyeen laulaja ja toinen kitaristi. Hän on myös levyttänyt ja esiintynyt alter egollaan Julian Plenti.

Henkilökohtainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Banksin perhe muutti Englannista Paulin ollessa 3-vuotias. He asuivat useissa paikoissa: Michiganissa, Espanja, New Jersey, Mexicossa ja Pariisissa. Lopulta perhe muutti New Yorkiin. Banks aloitti kitaransoiton ollessaan 13-vuotias. Kontrastina Paulin itse tekemään musiikkiin, hän on ollut suuri hip hop-musiikin fani seitsemänneltä luokalta lähtien.[1] Hän on myös esiintynyt hip hop DJ:nä nimellä DJ Fancypants.[2]

Interpol[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paul Banks liittyi Interpoliin tavattuaan Pariisista tuntemansa ystävän Daniel Kesslerin New Yorkissa vuonna 1998. Tuolloin yhtyeeseen kuului tuolloin myös rumpali Greg Drudy. Myöhemmin Carlos Dengler liittyi Interpoliin basistiksi ja koskettimiin. Interpol on julkaissut neljä albumia, jotka kaikki ovat vakuuttaneet kriitikot. Viimeisimmät ovat saavuttaneet myös kaupallista menestystä. Interpol on saavuttanut kulttimainetta indie-piireissä. Paul Banks kirjoittaa yhtyeen kaikki sanoitukset.

Julian Plenti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toukokuussa 2009 kerrottiin, että Banks julkaisee sooloalbumin Julian Plentinä. Julian Plenti on Paul Banksin alter ego, jolla hän esitti esitti vuosituhannen vaihteen New Yorkissa akustisia lauluja ennen Interpolin levytyssopimusta.[3] Albumin nimi on Julian Plenti is... Skyscraper. Tällä albumilla Banks esittää jopa yli kymmenen vuotta vanhoja kappaleitaan uusiksi äänitettyinä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Paul Banks.