Passionworks

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Passionworks
Passionworks Zürichissä, 2008 (Tarja Storm in Europe 2008-kiertuekokoonpano)
Passionworks Zürichissä, 2008 (Tarja Storm in Europe 2008-kiertuekokoonpano)
Tiedot
Toiminnassa 1998–
Tyylilaji poprock, vaihtoehtorock, alternative metal
Kotipaikka Suomi Helsinki / Vantaa, Suomi
Laulukieli englanti
Jäsenet

Harriet Hägglundlaulu (1998-)
Kristian Pihlajaharjubasso (1998-)
Tomi Meriläinenkitara (2003-)
Markus Lintunenrummut (2004-)

Entiset jäsenet

Micki Lantelarummut (1998)
Carita Tamminenkoskettimet (19982000)
Kai Hägglundkitara (19982000)
Ville Nilssonkitara (20002001)
Kim Blombergkitara (2002)
Juha Laasanenrummut (19992002)
Jarkko Lepistörummut (20022003)
Toni Ritonenkitara (2003)
Juke Eräkangasrummut (2003)
Maiju Tommilakoskettimet (20012006)

Levy-yhtiö

Rowan3
Edel Records Finland, (jakelija)
ZYX Music

Aiheesta muualla
passionworksmusic.com

Passionworks on suomalainen melankolista, mahtipontista, aggressiivista pop-rockia soittava rockyhtye. Yhtyeen musiikin säveltää ja sanoittaa pääosin laulaja Harry (Harriet) Hägglund.

Passionworks on julkaissut Suomessa kaksi albumia, Passion Play (2003), Blue Play (2006), viisi singleä, yhden ep:n ja kolme musiikkivideota. Yhtyeen tunnetuin kappale on maaliskuussa 2006 julkaistu "Falling", joka oli kakkosalbumi Blue Playn ensimmäinen single. Falling meni ilmestyttyään suoraan Suomen virallisen singlelistan ykköseksi pysyen Top10:ssä neljä viikkoa [1] ja nousi myös rokkibaarien soitetuimmaksi biisiksi (Discopress Oy). YleX Himotuimmat-listalla "Falling" oli korkeimmillaan sijalla 4, Radio SuomiPOPilla sijalla 2 ja Rumban 50 hittiä -listan sijalla 11.

Nyttemmin helsinkiläistynyt yhtye on tullut tunnetuksi myös soittajavaihdoksistaan. Alkuperäisjäsenistöstä on jäljellä enää perustajakaksikko laulaja Harry ja basisti Kristian Pihlajaharju. Yhtyeen nykyisenä kitaristina toimii Tomi Meriläinen ja rumpalina Markus Lintunen.

Historiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Passionworks on perustettu Etelä-Pohjanmaalla Alahärmässä vuonna 1998, jolloin siinä soittivat basisti Kristianin ja laulaja Harrietin lisäksi jälkimmäisen veli, kitaristi Kai Hägglund. Rumpaliksi saatiin Harryn edellisen yhtyeen Sonicroomin rumpali Micki Lantela ja koskettimiin ystäväpiiristä Carita Tamminen. Micki Lantelan tilalle rumpaliksi vaihtui kuitenkin pian Caritan puoliso Juha Laasanen.

Passionworks noteerattiin jo ensisinglensä "Get Away"/"Invisible Child" (1999) myötä niin Radiomafiassa kuin Jyrkissäkin, mutta musiikillisen vahvuutensa yhtye pääsi näyttämään tammikuussa 2001 ilmestyneellä, Mikko Karmilan tuottamalla Passion Play Vol. 0.3 -ep:llään. Ep noteerattiin muun muassa Helsingin Sanomien NYT-liitteessä ja se myytiin muutamassa kuukaudessa loppuun.

Tammikuussa 2003 julkaistu Mikko Karmilan, Harryn ja Kristianin yhdessä tuottama ensimmäinen albumi Passion Play (2003) jatkoi ep:n linjalla. Levyllä koskettimia soitti Carita Tammisen ohella 2001 yhtyeeseen liittynyt uusi kosketinsoittaja Maiju Tommila ja kitaraa yhtyeen kolme ensimmäistä kitaristia, Kai Hägglund, Ville Nilsson ja Kim Blomberg. Levyn ensimmäinen single, elokuussa 2002 julkaistu "I'll Never Be (Satisfied)" nousi muun muassa silloisen Radio Cityn soittolistalle.

Uusien kitaristien ja rumpalien vaihdosten jälkeen kokoonpano vakiintui huhtikuussa 2006 julkaistulla Anssi Kipon, Harryn ja Kristianin tuottamalla Blue Play -albumilla. Levyllä kitaroista vastaa yhtyeen nykyinen kitaristi Tomi Meriläinen ja rummuista Markus Lintunen.

Festareilla Passionworks on soittanut muun muassa DBTL:ssä, Qstockissa, Koria-Rollissa ja Välipuistorockissa. Viime vuosien aikana Passionworksin taipaleelle on sattunut paljon surua ja vastoinkäymisiä, kun entinen kosketinsoittaja Carita Tamminen kuoli rintasyöpään tammikuussa 2005 vain 30-vuotiaana. Myös pitkäaikainen kosketinsoittaja Maiju Tommila jätti yhtyeen elokuussa 2006, minkä jälkeen yhtye on jatkanut ilman kosketinsoittajaa.

"Falling"-kappaleesta tehty musiikkivideo valittiin kaikkien aikojen seitsemänneksi parhaaksi musiikkivideoksi Ylen musiikki-tv:n äänestyksessä vuoden 2006 lopussa.[2]

Falling on julkaistu myös marraskuussa 2006 ilmestyneellä saksalaisella 13th Street - The Sound Of Mystery Vol. 2 -kokoelmalevyllä, ja alkuvuodesta 2007 Passionworks solmi lisenssisopimuksen saksalaisen ZYX Musicin kanssa. Sopimus kattaa yhtyeen Blue Play -levyn julkaisun Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa, Benelux-maissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Venäjällä, Ukrainassa ja Puolassa. Blue Play – German edition julkaistiin Falling-videon lisäkappaleella varustettuna heinäkuussa 2007 Saksassa.

Disk Union on julkaissut yhtyeen albumit Passion Play ja Blue Play Japanissa kesäkuussa 2008. Blue Playn kappaleita on puolestaan mukana useammallakin GSA-maissa julkaistulla kokoelmalevyllä.[3]

Passionworks esiintyi Tarja Turusen Euroopan-kiertueen Storm in Europe 2008 lämmittelijänä keväällä 2008.[4]

Passionworks osallistui vuonna 2009 Suomen euroviisukarsintaan. Yhdessä Tony Turusen kanssa esitetty kappale Surrender pääsi toisen mahdollisuuden kautta finaaliin. Kappale pääsi edelleen superfinaaliin, jossa se sijoittui kolmanneksi.

Rowan3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rowan3 Productions Ky on Passionworks-yhtyeen basisti Janne (Kristian) Pihlajaharjun vuonna 1999 perustama yritys, joka toimii mm. Passionworksin levyjen julkaisijana (label: Rowan3), tapahtumajärjestäjänä ja ohjelmatoimistona. Yhtiö vastasi mm. elokuussa 2007 uudelleen henkiinherätetyn Tulivuorirockin järjestämisestä [5] . Vuodesta 2008 lähtien yritys on järjestänyt mm. suurkonsertteja Vimpelin Saarikentällä [6] sekä joulukonserttikiertueita mm. Tarja Turuselle Suomessa [7].

Yrityksen toimitusjohtajana, omistajana ja promoottorina toimii Pihlajaharju, ja äänettömänä yhtiömiehenä Passionworksin laulaja Harriet Hägglund.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Passionworksin laulaja Harriet Zürichissä, 2008.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

EP:t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Passion Play Vol. 0.3 (2001)

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Passionworks Tarja Storm in Europe-kiertuekokoonpanossaan touko-kesäkuussa 2008
  • "Get Away"/"Invisible Child" (1999)
  • "I'll Never Be (Satisfied)" (2002)
  • "Falling" (2006) #1
  • "Flying" (promo) (2006)
  • "Angels Crossing 07 Mix" (digital) (2007)
  • "Surrender" (digital) (2009)

Musiikkivideot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]