Parkanon Urheilutalo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Parkanon urheilutalo on Parkanossa sijaitseva urheilutalo. Urheilutalo on rakennettu vuonna 1978 ja peruskorjattu vuonna 2000. Salibandyjoukkue SBT PaPo pelaa kotiottelunsa Parkanon urheilutalossa.

Parkanon urheilutalo
Puntti
Rakennuksen tiedot
Sijainti Parkano
Avattu 1978
Remontoitu 2000
Omistaja Parkanon kaupunki
Käyttäjät

SBT PaPo, ParkU, PaPu

Katsojakapasiteetti

300

Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Tilat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilutalo koostuu kahviosta, pukuhuoneista, kuntosalista, punttisalista ja palloiluhallista. Pukuhuoneita urheilutalosta löytyy neljä kappaletta, joista kaksi on arkikäytössä. Urheilutalon kuntosali on ilmainen käytettäväksi ja se on kooltaan 64 neliömetriä. Punttisali on varustettu levypainoilla ja se on kooltaan 60 neliömetriä. Punttisalia käyttää parkanolainen painonnostoseura PaPu. Itse palloiluhalli on mitoiltaan 21m x 38m. Hallin pelikorkeus on 6 metriä. Palloiluhallin voi muuntaa salibandykentäksi, kolmeksi lentopallo kentäksi, viideksi sulkapallokentäksi, koripallokentäksi tai tenniskentäksi. Hallista löytyy myös köydet, renkaat, rekki, heittopressu, palloseinä ja seiväsmonttuvaraus.

Kentän alusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palloiluhallin alustana toimii nykyään Taraflex-matto, joka on asennettu alkuperäisen parkettilattian päälle. Matto on väriltään vihreä ja se on alustana nopea.

Katsomot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilutaloon mahtuu kiinteään katsomoon katsojia noin 250 henkeä. Irtotuoleilla katsomokapasiteetti voidaan kuitenkin nostaa 300 henkeen.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parkanon urheilutalo oli avautuessaan paitsi elintärkeä liikuntapaikka myös aktiivinen tanssipaikka. 80- ja 90-luvuilla urheilutalo oli myös suosittu konserttipaikka. Urheilutalolla on esiintynyt kotimaan huippunimistä esimerkiksi Dingo (yhtye) ja Eppu Normaali. Parhaimillaan urheilutalolle kokoontui yli 1500 ihmistä konsertteja kuuntelemaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

https://www.parkano.fi/urheilutalo-2/

Parkano - elinvoimainen 150-vuotias -kirja, Hanna Tuuri