Paper Lace

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Paper Lace on brittiläinen popyhtye. Se perustettiin alun perin vuonna 1967 nimellä Music Box, mutta nimi Paper Lace otettiin käyttöön vasta Phil Wrightin liityttyä yhtyeeseen rumpaliksi ja päävokalistiksi. Yhtye on kotoisin Nottinghamista.

Paper Lace sai 1970-luvun puolessavälissä muutaman suuren hitin:

  • Keväällä 1974 single "Billy Don't Be a Hero" vietti kolme viikkoa brittilistan ykkösenä. Laulun aiheena käytettiin Vietnamin sotaa, mutta siitä huolimatta sen menestys jäi Yhdysvalloissa verrattain vähäiseksi. Kappale levytettiin suomeksi 1970-luvulla nimellä "Kaitsu ethän saa kuolla" (Leo Luoto) ja myöhemmin "Ville lupaa ja vanno" (Menneisyyden Vangit).
  • Single "The Night Chicago Died" oli menestys sekä Britanniassa että Yhdysvalloissa. Se nousi Billboard-listan kärkisijalle. Suomessa laulusta tunnetaan myös iskelmälaulaja Vicky Rostin vuonna 1975 levyttämä käännöscover "Kun Chicago kuoli".
  • Loppuvuodesta 1974 listoille nousi "The Black-Eyed Boys".

Yhtyeen maine rakentuu pitkälti näiden laulujen varaan. Sen ainoat studioalbumit ovat Paper Lace and Other Bits of Material (1974) ja First Edition (1975). Tästä huolimatta se on jatkanut ajoittaisia esiintymisiään vuosikymmenen jälkeen.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://www.carlopaulsantanna.com/ (Arkistoitu – Internet Archive)