Paljasjaloin törmäyskurssilla

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Paljasjaloin törmäyskurssilla
Barfuss
Ohjaaja Til Schweiger
Käsikirjoittaja Til Schweiger
Jann Preuss
Stephen Zotnowski
Tuottaja Til Schweiger
Kuvaaja Christof Wahl
Leikkaaja Til Schweiger
Pääosat Til Schweiger
Johanna Wokalek
Valmistustiedot
Valmistusmaa Saksa
Tuotantoyhtiö Buena Vista International
Filmstiftung Nordrhein-Westfalen
Mr. Brown Entertainment
Ensi-ilta 2005
Kesto 118 min
Alkuperäiskieli saksa
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Paljasjaloin törmäyskurssilla (saks. Barfuss) on saksalaisen näyttelijän ja ohjaajan Til Schweigerin elokuva vuodelta 2005.

Kyseessä on romanttinen komedia, joka kertoo Nickistä (Til Schweiger), hedonistisesta poikamiehestä, joka rakastuu Leilaan (Johanna Wokalek), mielisairaalasta karanneeseen potilaaseen. Schweiger oli myös mukana käsikirjoituksen teossa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nick Kellerin (Til Schweiger) elämää voi tuskin kutsua hyvin järjestetyksi. Hän kompuroi väliaikaisesta työstä toiseen ja hänellä on erittäin vakavia ongelmia Heinrichin, rikkaan ja vaikutusvaltaisen isäpuolensa, kuten myös veljensä Viktorin kanssa. Nickin viimeisin väliaikainen työ on siivoojana psykiatrisella klinikalla, missä hän estää paljasjalkaisen potilaan Leilan (Johanna Wokalek) itsemurhan. Leilan tarina on myös monimutkainen; ensimmäiset yhdeksäntoista vuotta Leilan elämästä hänen äitinsä piti häntä kotona eristyksissä muusta maailmasta. Äidin kuoleman jälkeen hänet on viety sairaalaan, josta hän haluaa päästä pois. Mieleltään Leila on yhä lapsi, hän ottaa esimerkiksi todesta kaiken mitä hänelle kerrotaan eikä hän pidä fyysisestä kontaktista tuntemattomien kanssa.

Odottamaton seuraus Nickin teosta on se, että Leila seuraa häntä salaa, yöpuvussa ja paljain jaloin, ilmestyen yöllä hänen ovelleen. Leilan kieltäytyessä jatkuvasti palaamasta takaisin klinikalle hän ja Nick lähtevät yhdessä matkalle osallistuakseen Viktorin häihin – Nickin entisen tyttöystävän kanssa. Matkan aikana heidän suhteensa syvenee merkittävästi. Vakavien perhekeskeisten riitojen jälkeen Nick yrittää jälleen saada Leilan takaisin sairaalaan, mutta hänen täytyy tunnustaa itselleen rakastuneensa tähän.

Nick pidätetään kidnappauksen yrittämisestä ja Leila viedään takaisin klinikalle. Nick teeskentelee olevansa mieleltään sairas, jotta voisi mennä sinne hänen luokseen, mutta vasta Leilan yritettyä uudelleen itsemurhaa hänen lääkärinsä antaa siihen luvan.

Viimeinen kohtaus näyttää heidät molemmat ostoksilla supermarketissa kahdeksan kuukautta myöhemmin, jolloin heidät molemmat on päästetty klinikalta.

Roolijako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Til Schweiger  … Nick Keller  
 Johanna Wokalek  … Leila  
 Nadja Tiller  … Rouva Keller  
 Steffen Wink  … Viktor Keller  
 Michael Mendl  … Heinrich Keller  
 Alexandra Neldel  … Janine  
 Imogen Kogge  … Tohtori Blöchinger  
 Janine Kunze  … Sarah Sommer  
 Stefanie Stappenbeck  … Jessica  
 Axel Stein  … rekkakuski  
 Markus Maria Profitlich  … autokauppias nro 1  
 Mark Keller  … autokauppias nro 2  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Barfuss