Paljasjaloin törmäyskurssilla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paljasjaloin törmäyskurssilla
Barfuss
Ohjaaja Til Schweiger
Käsikirjoittaja
Tuottaja Til Schweiger
Säveltäjä Dirk Reichardt
Kuvaaja Christof Wahl
Leikkaaja Til Schweiger
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Saksa
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Walt Disney Studios Motion Pictures
Ensi-ilta 2005
Kesto 118 min1514652
Alkuperäiskieli saksa
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Paljasjaloin törmäyskurssilla (saks. Barfuss) on saksalaisen näyttelijän ja ohjaajan Til Schweigerin elokuva vuodelta 2005.

Kyseessä on romanttinen komedia, joka kertoo Nickistä (Til Schweiger), hedonistisesta poikamiehestä, joka rakastuu Leilaan (Johanna Wokalek), mielisairaalasta karanneeseen potilaaseen. Schweiger oli myös mukana käsikirjoituksen teossa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Nick Kellerin (Til Schweiger) elämää voi tuskin kutsua hyvin järjestetyksi. Hän kompuroi väliaikaisesta työstä toiseen ja hänellä on erittäin vakavia ongelmia Heinrichin, rikkaan ja vaikutusvaltaisen isäpuolensa, kuten myös veljensä Viktorin kanssa. Nickin viimeisin väliaikainen työ on siivoojana psykiatrisella klinikalla, missä hän estää paljasjalkaisen potilaan Leilan (Johanna Wokalek) itsemurhan. Leilan tarina on myös monimutkainen; ensimmäiset yhdeksäntoista vuotta Leilan elämästä hänen äitinsä piti häntä kotona eristyksissä muusta maailmasta. Äidin kuoleman jälkeen hänet on viety sairaalaan, josta hän haluaa päästä pois. Mieleltään Leila on yhä lapsi, hän ottaa esimerkiksi todesta kaiken mitä hänelle kerrotaan eikä hän pidä fyysisestä kontaktista tuntemattomien kanssa.

Odottamaton seuraus Nickin teosta on se, että Leila seuraa häntä salaa, yöpuvussa ja paljain jaloin, ilmestyen yöllä hänen ovelleen. Leilan kieltäytyessä jatkuvasti palaamasta takaisin klinikalle hän ja Nick lähtevät yhdessä matkalle osallistuakseen Viktorin häihin – Nickin entisen tyttöystävän kanssa. Matkan aikana heidän suhteensa syvenee merkittävästi. Vakavien perhekeskeisten riitojen jälkeen Nick yrittää jälleen saada Leilan takaisin sairaalaan, mutta hänen täytyy tunnustaa itselleen rakastuneensa tähän.

Nick pidätetään kidnappauksen yrittämisestä ja Leila viedään takaisin klinikalle. Nick teeskentelee olevansa mieleltään sairas, jotta voisi mennä sinne hänen luokseen, mutta vasta Leilan yritettyä uudelleen itsemurhaa hänen lääkärinsä antaa siihen luvan.

Viimeinen kohtaus näyttää heidät molemmat ostoksilla supermarketissa kahdeksan kuukautta myöhemmin, jolloin heidät molemmat on päästetty klinikalta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Roolijako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Til Schweiger  Nick Keller  
 Johanna Wokalek  Leila  
 Nadja Tiller  Rouva Keller  
 Steffen Wink  Viktor Keller  
 Michael Mendl  Heinrich Keller  
 Alexandra Neldel  Janine  
 Imogen Kogge  Tohtori Blöchinger  
 Janine Kunze  Sarah Sommer  
 Stefanie Stappenbeck  Jessica  
 Axel Stein  rekkakuski  
 Markus Maria Profitlich  autokauppias nro 1  
 Mark Keller  autokauppias nro 2  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Barfuss