Paladins

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paladins: Champions of the Realm
Kehittäjä Hi-Rez Studios
Julkaisija Hi-Rez Studios
Jakelija Steam, Microsoft Store ja Epic Games Store
Pelimoottori Unreal Engine 3
Julkaistu
  • 8. toukokuuta 2018
Nintendo Switch
  • 12. kesäkuuta 2018
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus USK 12
Alusta Microsoft Windows, OS X, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Ihmisiä pelaamassa Paladins-peliä Gamescomissa vuonna 2015.

Paladins: Champions of the Realm on Hi-Rez Studiosin kehittämä ja julkaisema ilmaiseksi pelattava ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli perustuu hahmoluokkiin ja on toteutettu sarjakuvamaisella grafiikalla. Peli julkaistiin 8. toukokuuta 2018[1] Microsoft Windowsille, OS X:lle, Linuxille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle sekä noin kuukausi myöhemmin Nintendo Switchille[2].

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on valittavana eri hahmoja (Champions), joilla on eri kyvyt. Näistä kootaan viisihenkinen joukkue, jolla pelataan toista joukkuetta vastaan. Hahmot on jaettu Frontline-, Damage-, Support- ja Flank-tyyppisiin. Aloittava pelaaja voi valita viidestä eri sankarista ja lisää hahmoja saa pelattavaksi mikromaksuilla tai pelin sisäisellä valuutalla. Pelimuodot ovat Siege (saatto/kärryntyöntö), Onslaught (kontrollipisteiden valtaus ja hallinta) ja Team Deathmatch. Jokaisella pelimuodolla on omat karttansa.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli suljettu beetatestaus aloitettiin marraskuussa 2015. Avoin beeta-versio julkaistiin 16. syyskuuta 2016 Steam early access -ohjelmassa. Tuolloin peliä ladattiin 780 000 kertaa ja se nousi palvelun pelatuimpien pelien joukkoon.[3]

Pelin on syytetty kopioineen Blizzardin Overwatch-peliä[4], mutta Hi-Rez Studiosin johtajan Todd Harrisin mukaan peli oli pelattavissa jo ennen kuin samankaltainen Overwatch esiteltiin, ja pelin inspiraationa on ensi sijassa Team Fortress 2.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Saarenoja, Panu: Verkkoräiskintäpeli Paladins saa viimein virallisen julkaisun – mobiilisivuosa elää sekin Pelaajalehti. 2.5.2018. Viitattu 12.4.2019.
  2. Hirsilä, Markus: Paladins: Champions of the Realm tulossa Nintendo Switchille Gamereactor. 10.6.2018. Viitattu 12.4.2019.
  3. a b Cragg, Oliver: Overwatch 'clone' Paladins takes Steam by storm with over 750k downloads 23.9.2016. International Business Times. Viitattu 10.4.2019.
  4. Lehtonen, Miikka: Paladins: Champions of the Realm Pelaajalehti. 4.11.2016. Viitattu 12.4.2019.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.