Pako L.A:sta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pako L.A:sta
Escape from L.A.
Escape from L.A. 1996 poster.jpg
Ohjaaja John Carpenter
Käsikirjoittaja
Tuottaja
  • Debra Hill
  • Kurt Russell
Säveltäjä
Kuvaaja Gary B. Kibbe
Leikkaaja Edward A. Warschilka
Pääosat Kurt Russell
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Ensi-ilta 9. elokuuta 1996
Kesto 101 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 50 000 000 dollaria
Edeltäjä Pako New Yorkista
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Pako L.A:sta (Escape from L.A.) on vuonna 1996 kuvattu tieteis- ja toimintaelokuva. Elokuva on jatko-osa elokuvalle Pako New Yorkista. Elokuvan on ohjannut John Carpenter. Elokuvan pääosissa nähdään Kurt Russellin lisäksi muun muassa Steve Buscemi, Stacy Keach, Bruce Campbell, Pam Grier, A. J. Langer ja Georges Corraface. Elokuvan budjetti oli 50 miljoonaa dollaria.

Elokuvan oli tarkoitus saada jatko-osa Escape from Earth, jossa Snake olisi joutunut pakenemaan pois maasta selviytyäkseen, mutta idea peruutettiin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2000 tapahtunut 9,6 richterin maanjäristys erotti Los Angelesin Kaliforniasta. Syntyneestä saaresta tehtiin karkoituspaikka rikollisille. Vuonna 2013 Snake Plissken pidätetään ja hänelle tehdään tarjous armahduksesta, jos hän tuo takaisin LA:sta presidentin tyttären Utopian varastaman Mustan Laatikon, laitteen, joka pystyy sammuttamaan koko planeetan sähkölaitteet. Snakeen on hänen tietämättään tartutettu Plutoxin 7 -virus, joka tuhoaa hermojärjestelmän 10 tunnissa. Snake suostuu vastahakoisesti presidentin tarjoukseen.

Päästyään LA:han Snake joutuu taistelemaan Cuervo Jonesin miehiä vastaan. Snake onnistuu lopulta entisen ystävänsä Hershe Las Palmasin (Carjack Malonen) ja tämän miesten avustuksella saamaan laitteen haltuunsa ja pakenemaan helikopterilla LA:sta Utopian kanssa. Cuervo kuitenkin ampuu helikopteria ohjuksella ennen kuolemaansa, jolloin kopterin takaosa syttyy tuleen ja Hershe ja hänen miehensä palavat elävältä. Snake pääsee pois kopterista Utopian kanssa ennen kopterin tuhoutumista. Lopussa Snake saa selville Plutoxin 7 olleen pelkkä influenssavirus. Snake käyttää laitetta ja sammuttaa maapallon kadoten pimeyteen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]