P. J. Soles

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
P.J. Soles
PJSoles.JPG
Henkilötiedot
Koko nimi Pamela Jayne Hardon
Syntynyt 17. heinäkuuta 1950 (ikä 69)
Frankfurt, Saksa
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Merkittävät roolit

Norma Watson (Carrie)

Linda (Halloween)
Aiheesta muualla
www.pjsoles.com
IMDb
Elonet

Pamela Jayne ”P. J.” Soles (s. 17. heinäkuuta 1950) on yhdysvaltalainen elokuva- ja televisionäyttelijä. Parhaiten hänet tunnetaan rooleistaan elokuvissa Halloween – naamioiden yö (1978) ja Carrie (1976).

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pamela Jayne Hardon syntyi Frankfurtissa, Saksassa. yhdysvaltalainen äitinsä New Jerseystä ja hänen hollantilainen isänsä myös. Kaiken aikaa, hänen isänsä työskenteli kansainvälisesti vakuutusyhtiössä ja perhe muutti kaiken aikaa maailmalle. Soles asui Casablancassa, Marokossa, ja Maracaibossa, Venezuelassa, missä hän opiskeli puhumaan sujuvasti espanjaa, ja sitten Brysselissä, Belgiassa, jossa hän meni lukioon kansainväliseen kouluun. Kun hän oli orja kalliojyrkänteellä lukiossa, hän halusi tulla ensiksi naislähettiläiseksi Neuvostoliiton unioniksi. Tämän uran päämäärä muuttui, kun hän vieraili näyttelijä studiolla New Yorkissa.

Aikuisikä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän oli naimisissa J. Steven Solesin kanssa hänen asuttuaan vuoden New Yorkissa. Mutta sitten he muuttivat Los Angelesiin työskentelemään TV:ssä ja elokuvissa. Hän ja Soles erosivat, mutta hän päätti säilyttää miehensä nimen, eli P.J. Soles. Hän oli myöhemmin naimisissa näyttelijä Dennis Quaidin kanssa vuodesta 1978 vuoteen 1983. Hänen kolmas avioliittonsa oli Skip Holmin kanssa, joka oli stuntti ohjaaja elokuvassa The Right Stuff (1983). Heillä on poika nimeltä Skye (s. 1983) ja tytär nimeltä Ashley (s. 1988). Hän ja Holm erosivat vuonna 1998.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]