Päivi Kautto-Niemi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Päivi Kautto-Niemi (s. 17. marraskuuta 1952 Äänekoski)[1] on suomalainen iskelmälaulaja.[2]

Kautto-Niemen laulajanura alkoi TV2:n Hiltuset-ohjelmasta. Hiltuset-yhtyeen jäsenenä hän esiintyi Laulunsekainen soittotunti -nimisessä ohjelmassa. Hänen levytysuransa sooloartistina alkoi sanoittaja-tuottaja Vexi Salmen johdolla Finnlevyssä. Kautto-Niemen ensimmäinen levytys Sunny äänitettiin keväällä 1977. Varsinainen läpimurto tuli kappaleella ”Liljankukka”, joka oli diskoversio vanhasta Toivo Kärjen tangosta. Kautto-Niemen uran isoin hitti oli ”Suoraan suoneen”, joka on Juha Vainion suomeksi sanoittama versio laulaja Judy Cheeksin hitistä ”Mellow Lovin’”. Kautto-Niemen muita tunnettuja 1970-luvun levytyksiä ovat ”Palaa”, ”Sillä siisti”, ”Miksi jouduit sä naimisiin” sekä Syksyn sävel -kilpailussa vuonna 1979 neljänneksi sijoittunut ”Pakoon”. Päivi Kautto-Niemi julkaisi Finnlevy-kautenaan kolme albumia vuosina 1977–1979.

1980-luvulla Kautto-Niemen levytystahti hiljeni. Keväällä 1984 hän teki paluun levymarkkinoille uuden Mikä tämä leikki on -nimisen levyn myötä. Vuonna 1985 hän oli mukana Syksyn sävelessä kappaleella ”Sadun maailma”, joka sijoittui seitsemänneksi.

Päivi Kautto-Niemen myöhempiä levytyksiä ovat muun muassa ”Kuinka sua kaipaan” (”Wild World”), ”Sä katseellasi saat” (Maggie Reillyn ”Everytime We Touch”) ja ”Tuuli alla siipien” (Bette Midlerin ”Wind Beneath My Wings”).

Kautto-Niemi on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri Jyväskylän yliopistosta 1970-luvulta. Kuusikymppisenä Kautto-Niemi aloitti työskentelyn itsetuntemusta opettavana uravalmennuskouluttajana Koulutuspalvelu Saarenpää Oy:ssä. Hän on valmentanut muun muassa työttömiä, ammatinvaihtajia ja nuoria työuran edistämisessä. Laulajanhommia Kautto-Niemi tekee edelleen satunnaisesti, mutta ei enää päätyönään.[1]

  1. a b Mattlar, Mikko: Diskotyyppi ja uravalmentaja. (70-vuotishaastattelu) Helsingin Sanomat, 13.11.2022, s. B 34. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. ISSN 0355-2047. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 13.11.2022.
  2. Syksyn sävel retro: 4. Päivi: Pakoon MTV3. Viitattu 11.12.2011.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]