Ovi Musiikki Unlimited

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ovi Musiikki Unlimited (Comes With Music)
Kehittäjä Nokia
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Mediasoitin
Alusta Nokian Comes With Music -puhelimet
Windows XP ja Vista
Lisenssi omisteinen lisenssi
Aiheesta muualla
Verkkosivusto

Ovi Musiikki Unlimited (ennen Comes With Music) on Nokian lanseeraama palvelu, jossa tietyn puhelimen Comes With Music tai Ovi Musiikki Unlimited -version ostamalla saa vuodeksi rajoittamattoman lataus- ja käyttöoikeuden Nokia Musiikkikaupan valikoimaan.[1][2] Comes With Music -palvelussa käyttäjä saa rajoittamattoman latausoikeuden palvelun tiedostoihin sopimuksen ajaksi. Myöhemmin palvelua voi käyttää erillisellä kuukausimaksulla tai puhelinliittymään yhdistetyllä Comes With Music -tilauksella. Suomessa Comes With Music -palvelu avautui 26. marraskuuta 2009.[3]. CWM palvelu vaihtoi nimekseen Ovi Music Unlimited[4] elokuussa 2010.

Palvelu julkistettiin ensimmäistä kertaa joulukuussa 2007.[5] Comes With Music avattiin joissakin Euroopan maissa, Australiassa, Brasiliassa ja Meksikossa vuoden 2008 loppupuolella.[6] Tilaajat voivat myös kuunnella musiikkia suoraan verkkopalvelun sivuilta.

Uusia laitteita ei ole voinut rekisteröidä Suomessa Nokia Musiikki Unlimited palveluun 1.1.2012 jälkeen.

Käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleet voidaan ladata kännykkään suoraan mobiililaajakaistan kautta tai tietokoneelle, jolta ne siirretään puhelimeen apuohjelmalla.[7] Ladatut kappaleet säilyvät puhelimessa ja niitä voi kuunnella myös tilauksen päättymisen jälkeen. Ohjelmalla voi toistaa sekä Comes With Music -kaupasta ladattuja että muita koneella olevia löytyviä musiikkitiedostoja, ja se tukee MP3-, AAC-, EAAC+-, WMA- ja WAV-tiedostomuotoja.

Musiikki ladataan WMA-muotoisena. Musiikin käyttöä on rajoitettu suojaamalla kappaleet Microsoft Windows Media Digital Rights Management (DRM) -tekniikalla. Niitä voi kuunnella lataamisen jälkeen myös muilla tätä suojaustekniikkaa tukevilla MP3-soittimilla[8].

Toistaiseksi Nokian musiikkikaupan www-palvelu toimii vain Microsoft Windows -käyttöjärjestelmällä ja Internet Explorer -selaimilla.

Musiikkivalikoima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ovi Musiikki Unlimited sisälsi vuonna 2008 lanseerauksensa yhteydessä yli kaksi miljoonaa musiikkikappaletta. Suomen julkaisussa on noin kuusi miljoonaa kappaletta. Valikoimaan pyritään sisällyttämään sekä suurten että pienten levy-yhtiöiden julkaisemaa musiikkia. Nokian mukaan palvelun Suomen lanseerauksessa halutaan tarjota ulkomaisten artistien ohella myös laaja suomalainen musiikkitarjonta.

Puhelimet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikaisemmin Nokian musiikkikauppaa on voitu käyttää rajoitetusti vanhemmilla Nokian älypuhelimilla. Comes With Music (nykyään Ovi Musiikki Unlimited) -palvelu avattiin erityisesti musiikkipalvelua varten räätälöityjen Comes With Music tai Ovi Musiikki Unlimited -puhelimille. Ensimmäiset mallit julkaistiin 26. marraskuuta 2009 ja ne ovat Nokia X6 CWM, Nokia N97 mini CWM, Nokia 5230 CWM ja Nokia 5630 CWM. Esimerkiksi kosketusnäytöllistä X6-mallia myytiin aluksi ainoastaan Comes With Music -musiikkipalvelun kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]