osu!

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


osu!
Osu!lazer screenshot.png
Kehittäjä PPY Developments PTY
Julkaisija PPY Developments PTY
Jakelija App Store
Tuottaja Dean Herbert
Pelimoottori C#
Julkaistu 16. syyskuuta 2007
Lajityyppi Rytmipeli
Pelimuoto PvP
Alusta Microsoft Windows
macOS
Linux (osu!lazer)
iOS
Windows Phone
Android
Lisenssi MIT-lisenssi
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

osu! on australialaisen Dean "peppy" Herbertin julkaisema rytmipeli, joka julkaistiin Windowsille 16. syyskuuta 2007. Se on saatavilla myös MacOS:lle ja Windows Phonelle. osu! perustuu alun perin Nintendo DS:lle julkaistuun Osu! Tatakae! Ouendan -nimiseen rytmipeliin ja on saanut vaikutteita myös rytmipeleistä Taiko no Tatsujin, Beatmania IIDX ja Elite Beat Agents.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

osu!:ssa on neljä pelimuotoa: osu! (osu!standard), osu!taiko, osu!catch ja osu!mania.

Tavoitteena osu!:ssa on klikata ruudulle eri kohtiin ilmestyviä ympyröitä ja ”slidereita” musiikin tahtiin. Pelissä on myös ”spinnereitä”, jotka läpäistään liikuttamalla osoitinta ruudun keskipisteen ympäri mahdollisimman nopeasti. Ympyrät, sliderit, spinnerit ja musiikki muodostavat yhdessä niin sanotun "beatmapin". Beatmappeja voi tehdä ja julkaista kuka tahansa muiden pelattavaksi.

osu!taiko-pelimuoto, jossa hakataan taikorumpua kappaleen tahdin mukaan, perustuu Namcon julkaisemaan rytmipelisarjaan Taiko no Tatsujin. osu!mania puolestaan, jossa pelityyli muistuttaa enemmän kosketinsoittimia, perustuu Beatmania IIDX-sarjaan. osu!catch pelimuodossa taas kerätään putoavia hedelmiä.

Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.