Onnen nainenkin silloin vasta saa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Onnen nainenkin silloin vasta saa”
Kikka
Singlen ”Onnen nainenkin silloin vasta saa” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Kikka 3
 A-puoli ”Onnen nainenkin silloin vasta saa”
 B-puoli ”Geisha mä olen sun”
 Äänitetty  1991
 Julkaistu toukokuu 1991
 Formaatti LP, digitaalinen lataus
 Tekijä(t) Veikko Samuli (säveltäjä)
Ilkka Vainio (sanoittaja)
 Tuottaja(t) Veikko Samuli ja Ilkka Vainio
 Tyylilaji pop
 Kesto 03.30
 Levy-yhtiö AXR (Audiovox Records)
Kikka muut singlet
Sukkula Venukseen
1990
”Onnen nainenkin silloin vasta saa”
1991
Kierrätä pyöritä mua
1991

Onnen nainenkin silloin vasta saa on suomalaisen laulajan Kikan single vuodelta 1991. Kappaleen ovat tuottaneet Ilkka Vainio ja Veikko Samuli salanimillä Kristiina Sydänmaa (Vainio) ja Inari Katramo (Samuli). Singlen B-puolella on niin ikään Vainion ja Samulin tekemä ja tuottama kappale "Geisha mä olen sun". Molemmat kappaleet julkaistiin albumilla Kikka 3 (1991).

"Onnen nainenkin silloin vasta saa" oli Kikan ensimmäinen single Junnu Vainion kuoleman jälkeen. Ilkka Vainio otti isänsä paikan Kikan laulujen sanoittajana ja tuottajana. Kappaleeseen otettiin vaikutteita Yhdysvalloissa suursuosioon nousseesta rap-musiikista.[1] "Onnen nainenkin silloin vasta saa" on ensimmäinen levytetty suomalaissävellys, jossa nainen räppää.[2]

Radion ja myynnin listasijoituksilla mitattuna kappale on Kikan menestynein single.[3]

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleeseen tehdyllä musiikkivideolla Kikka tanssii valaistulla tanssilattialla tyylilleen ominaisesti runsaasti käsiään liikuttaen. Hänen vierellään on suuren osan videon ajasta kaksi miestanssijaa. Ajoittain valaistus on sellainen, että sekä Kikasta että tanssijoista näkyy vain siluetti. Asuna Kikalla on yläosana vaaleanpunainen toppi, leveä musta nahkavyö ja alaosana vaaleat kivipestyt ja hieman parsitut farkut. Yläosan topissa on Cone bra -malliset rintaliivit, jotka muistuttavat Madonnan vuonna 1990 Blond Ambition -kiertueella käyttämiä Jean-Paul Gaultierin suunnittelemia rintaliivejä. Myös Kikan tukan stailaus muistuttaa Madonnan Blond Ambition -kiertueen stailausta, jossa tukka on tiukalla pitkällä ponihännällä.

Listasijoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lista Listasijoitus[3]
Radio-lista 2
Myyntilista 18

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]