One on One: Dr. J vs. Larry Bird

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
One on One: Dr. J vs. Larry Bird
Kansikuvassa vasemmalla Julius Erving ja oikealla Larry Bird.
Kansikuvassa vasemmalla Julius Erving ja oikealla Larry Bird.
Kehittäjä Electronic Arts
Julkaisija Electronic Arts
EUR Ariolasoft
Suunnittelija Eric Hammond[1]
Julkaistu 1983[1]
Lajityyppi urheilupeli (koripallo)
Pelimuoto moninpeli ja yksinpeli
Alusta Amiga, Apple II, Atari 7800, Atarin 8-bittiset, ColecoVision, Commodore 64, DOS, Macintosh, TRS-80 CoCo
Jakelumuoto Levyke
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dr. J and Larry Bird Go One on One (tunnettu myös nimellä One on One) on Eric Hammondin kehittämä ja Electronic Artsin vuonna 1983 Apple II:lle julkaisema koripalloaiheinen urheilupeli.

Pelaaja voi valita pelattavaksi hahmoksi joko Julius Ervingin tai Larry Birdin. Yksi-vastaan-yksi-peliä voi pelata joko toista pelaajaa tai tietokonetta vastaan. Pelit ovat joko aika- tai pisterajoitteisia. Pelihahmolla on "kestävyysmittari": juokseminen ja hyppiminen väsyttää pelaajaa, kun taas paikallaan seisominen palauttaa voimat. Alhainen kestävyys hidastaa pelaajan suoritusta. Jos pelaaja donkkaa usein, korin takalauta saattaa rikkoutua, jolloin vahtimestari tulee siivoamaan lattialle pudonneet osat.[1]

Pelin jatko-osa Jordan vs Bird julkaistiin IBM PC:lle, Sega Mega Drivelle, Commodore 64:lle ja Nintendo Entertainment Systemille vuonna 1988.

One on One oli ensimmäinen lisensoitu urheiluvideopeli, jossa pelaajat esitettiin tunnistettavina oikeilla nimillään ja ominaisuuksillaan. 1UP.comin Essential-artikkelisarjassa pelille annetaan kunnia edelläkävijänä, jolle nykyiset lisensoidut urheilupelit ovat velkaa suosiostaan.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Scott, Sharkey: The Essential 50 Part 16: Erving v. Bird: One-on-One 1UP.com. UGO Entertainment. Arkistoitu 12.4.2013. Viitattu 19.6.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.