Ollaan kuin kotonanne

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ollaan kuin kotonanne
DVD-julkaisun kansi.
DVD-julkaisun kansi.
Tyyli komedia
Kestoaika 50 min / jakso
Luoja(t) Neil Hardwick (käsikirjoitus, ohjaus)
Pääosissa Ritva Valkama
Pentti Siimes
Pirkka-Pekka Petelius
Alkuperämaa Suomi
Verkko Oy Mainos-TV-Reklam Ab
Esitetty 1982
Jaksoja 5
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Ollaan kuin kotonanne on kevätkaudella 1982 esitetty MTV:n tuottama suomalainen sketsisarja.

Sarjan käsikirjoittivat Neil Hardwick, Seppo Ahti ja Ilse Rautio, ja ohjaajina toimivat Hardwick ja Vesa Nuotio. Hardwick oli mukana vain sarjan kolmen ensimmäisen jakson ajan, kunnes hän alkoi tehdä Yle TV2:lle Reinikainen-sarjaa. Ohjelmaa esitettiin kerran kuukaudessa lauantaisin klo 22.15–23.15. Sarjan viimeinen jakso esitettiin poikkeuksellisesti perjantaina.

Sarjaa tehtii yhteensä viisi jaksoa tammi−huhtikuussa 1982. Sarjaan oli tarkoitus tehdä kuudes jakso toukokuulle, mutta se peruuntui Ritva Valkaman sairausloman vuoksi. Valkama loukkaantui Helsingin kaupunginteatterin Voimamies-näytelmän esityksessä pudottuaan orkesterimonttuun.

Finnkino on julkaissut koko sarjan DVD:nä 20. elokuuta 2010.

Ollaan kuin kotonanne on Ritva Valkaman ja Pentti Siimeksen aiempaan suosikkisketsisarjaan Parempi myöhään... verrattuna tyyliltään mielipuolisempi ja hieman rohkeampi.

Ohjelmaa mainostettiin seuraavalla sloganilla:

Ritva, Siimes, Pirkka-Pekka, Pöysti, Pennanen, Kari, Valkama, Martti ja Pentti Petelius, Tomppa sekä Heiskanen johdattavat meidänselvennä illan härmärtyessä viihteen poukamaan. Nauhoitettu lähetys suoraan Pasilasta alkaa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Työryhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Sanomien Jukka Kajava kirjoitti sarjan ensimmäisen jakson esityksen alla ennakko-odotusten olevan kovia valtaosin samojen tekijöiden sarjan Parempi myöhään jälkeen. Ensimmäinen jakso oli hänestä erittäin hyvin kirjoitettua mutta vähemmän hyvin esitettyä viihdettä, joka lupasi hyvää jatkon kannalta.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kajava, Jukka: Valkama ja Siimes tulevat taas. Ollaan kuin kotonanne -avaus on lupaava vaikka kaipaakin terästystä. Helsingin Sanomat, 2.1.1982, s. 37. Näköislehden etusivu (tilaajille).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]