Oleksandr Dymytrenko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Oleksandr Dymytrenko
Henkilötiedot
Syntynyt5. heinäkuuta 1982 (ikä 41)
Jevpatorija, Krim
Kansalaisuus Ukraina
Nyrkkeilijä
Lempinimi Saša
Pituus 201 cm
Paino 115 kg
Painoluokka raskassarja
Kätisyys oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 45
Voitot 41
– tyrmäysvoitot 26
Tappiot 4
Ratkaisemattomat 0

Oleksandr Dymytrenko (ukr. Олександр Димитренко, ven. Алекса́ндр Димитре́нко, Aleksandr Dimitrenko, s. 5. heinäkuuta 1982 Jevpatorija) on ukrainalainen raskaan sarjan ammattilaisnyrkkeilijä.

Amatööriura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amatöörinä Dymytrenko otteli 65 ottelua, joista hän saavutti 57 voittoa. Voitoista 35 tuli ennen täyttä aikaa. Amatöörinä hän voitti juniorina Ukrainan mestaruuden vuonna 1998, superraskaan sarjan nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2000 sekä Venäjän mestaruuden vuonna 2001.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dymytrenko aloitti ammattilaisuransa vuonna 2001 tehtyään sopimuksen hampurilaisen Klaus-Peter Kohlin Universum-tallin kanssa. Ensimmäisessä ammattilaisottelussaan saman vuoden joulukuussa hän voitti Marcus Johnsonin neljännen erän teknisellä tyrmäyksellä.

Vuonna 2004 Dymytrenko voitti kahdeksaneräisessä kamppailussa Ross Purittyn, jolle hänen maanmiehensä Volodymyr Klytško oli kärsinyt ammattilaisuransa ensimmäisen tappion. Maaliskuussa 2005 Dymytrenko pääsi iskemään IBF-ammattilaisliiton juniorien MM-tittelistä. Chris Kovalia vastaan käydyssä ottelussa hän otti kakkoserässä lukua, mutta voitti kymmeneräisen kamppailun kuitenkin kaikin tuomariäänin. Saman vuoden heinäkuussa hän voitti Andreas Sidonin toisen erän teknisellä tyrmäyksellä WBO- ja IBF-liittojen intercontinental-titteliottelussa.

Vuonna 2006 Dymytrenko voitti uudelleen WBO-liiton intercontinental-mestaruudeen Fernely Feliziä vastaan ja puolusti titteliään samana vuonna toisen erän teknisellä tyrmäyksellä Chad Van Sickleä, ensimmäisen erän tyrmäyksellä Gonzalo Omar Basilea ja pistevoitolla Billy Zumbrunia vastaan. Vuonna 2007 Dymytrenko voitti intercontinental-otteluissa Malcolm Tannin (TKO 5) jaTimo Hoffmannin (TKO 12). Vuonna 2008 hän voitti Derric Rossyn viidennen erän teknisellä tyrmäyksellä sekä Luan Krasniqin kolmannen erän tyrmäyksellä oltuaan ottelun alun alakynnessä.

Heinäkuussa 2009 Dymytrenko otteli Eddie Chambersia vastaan pääsystä WBO-liiton maailmanmestaruusotteluun ja oli koko ottelun pahasti ottavana osapuolena, mutta hävisi tuomarien pisteissä vain niukasti enemmistötuomiolla.

Seuraavan kerran Dymytrenkon on määrä kohdata Krasniqi uudemman kerran, mutta ottelua on toistuvasti siirretty eikä päivämäärää ole julkistettu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]