Olarin kirkko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Olarin kirkko
Olarin kirkko Merituulentien puolelta nähtynä
Olarin kirkko Merituulentien puolelta nähtynä
Sijainti Rälssitilankuja 1, Niittykumpu, Espoo
Koordinaatit 60°10′19″N, 24°45′36″E
Seurakunta Olarin seurakunta
Rakentamisvuosi 1981
Suunnittelija Simo Paavilainen
Käpy Paavilainen
Materiaali punatiili
Istumapaikkoja 485
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Olarin kirkko sijaitsee nimestään huolimatta Espoon Niittykummun kaupunginosassa. Kirkon suunnittelusta vastasivat arkkitehdit Käpy ja Simo Paavilainen ja se valmistui vuonna 1981. Arkkitehtonisesti se ei edusta mitään yksittäistä tyylisuuntaa, vaan siinä on yhdisteltynä sekä moderneja että historiallisia elementtejä. Samassa rakennuskompleksissa sijaitsevat myös Olarin seurakunnan virastot sekä pienempi sali, joka toimii Espoon ruotsinkielisen seurakunnan kappelina.[1]

Kirkon Merituulentielle antavaa punatiilistä julkisivua hallitsevat pilasterit sekä niiden välissä koko julkisivun korkuiset, erittäin kapeat ikkunat, jotka antavat vaikutelman keskiaikaisesta linnoituksesta. Kummun ympärille kiertyvän rakennuskompleksin keskelle jää pieni sisäpiha. Kirkkosalin sisäpihan puoleinen seinä on pääosin lasia.

Kirkon sisäseinät, alttari ja saarnastuoli on maalattu pinnoiltaan valkeiksi, mikä luo voimakkaan kontrastin punatiilisen lattian ja syvän vihreiksi petsattujen penkkien kanssa.

Kirkon vieressä sijaitsee Gräsan uurnalehto.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Olarin kirkko Kirkko Espoossa. Viitattu 7.7.2021.
  2. Gräsan uurnalehto Kirkko Espoossa. Viitattu 7.7.2021.
Tämä kirkkoihin tai muihin uskonnollisiin rakennuksiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.