Oksana H’vostenko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Ukraina
Naisten ampumahiihto
MM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Hanti-Mansijsk
2003
viesti
Hopeaa Hopeaa Östersund 2008 viesti
      Hylätty Hanti-Mansijsk
2011
viesti
Pronssia Pronssia Östersund 2008 sprintti
Pronssia Pronssia Östersund 2008 normaalimatka

Oksana Jurijivna H’vostenko (ukr. Оксана Юріївна Хвостенко, s. 27. marraskuuta 1977 Tšernihiv) on ukrainalainen ampumahiihtäjä, moninkertainen MM-mitalisti.

H’vostenko hiihti Hanti-Mansijskin MM-kilpailuissa 2003 avausosuuden Ukrainan viestijoukkueessa, joka saavutti Venäjän jälkeen hopeaa. Lisäksi hän sijoittui kymmenenneksi takaa-ajokilpailussa ja 20:nneksi sprintissä. Hochfilzenin MM-kilpailuissa 2005 H’vostenko oli kahdeksas sprintissä ja yhteislähtökilpailussa, yhdeksäs normaalimatkalla ja viidestoista takaa-ajossa. Ukraina oli sekä naisten viestissä että Hanti-Mansijskissa käydyssä sekaviestissä seitsemäs.

H’vostenko sijoittui Torinon olympialaisissa 2006 normaalimatkalla 20:nneksi. Anterselvan MM-kilpailuissa 2007 hän oli kymmenes normaalimatkalla, kahdestoista yhteislähdössä, kolmastoista takaa-ajossa ja kuudestoista sprintissä.

Östersundin MM-kilpailuissa 2008 H’vostenko sai kolme mitalia. Hän sijoittui sprinttikilpailussa kolmanneksi hävittyään kilpailun voittaneelle Andrea Henkelille 23,2 sekuntia, hopeaa sai Albina Ahatova. Koko mitalikolmikko selvisi ilman sakkokierroksia. Normaalimatkan kilpailussa H’vostenko saavutti niin ikään pronssia. Hän ampui yhden sakkominuutin toiselta makuupaikalta häviten kultaa voittaneelle, puhtaasti ampuneelle Jekaterina Jurjevalle lähes kaksi ja puoli minuuttia. Viestissä H’vostenko toi Ukrainan maaliin toisena puoli minuuttia Saksalle hävinneenä. Lisäksi hän oli takaa-ajokilpailussa kymmenes. Vancouverin olympialaisissa 2010 hän oli normaalimatkalla kahdeksas ja sprinttikilpailussa yhdestoista. Hanti-Mansijskin MM-kilpailuissa 2011 hän hiihti ankkuriosuuden hopeaa saaneessa Ukrainan viestijoukkueessa.

H’vostenko on voittanut yhden maailmancup-osakilpailun: yhteislähtökilpailun Pokljukassa kaudella 2006–2007. Lisäksi hän on ollut kaksi kertaa toinen ja kolme kertaa kolmas. Kaudella 2006–2007 H’vostenko oli maailmancupin kokonaiskilpailussa yhdeksäs ja yhteislähtöcupissa toinen.

H’vostenko sai vuoden kilpailukiellon, kun 2011 MM-kilpailuissa häneltä otetusta näytteestä löytyi kiellettyä ainetta, efedriiniä. Käryn takia Ukrainan joukkue menetti viestin MM-hopeansa.[1]

  1. Ampumahiihdon MM-mitalisti kärysi hs.fi. 5.9.2011. Helsingin Sanomat. Viitattu 28.10.2011.