Okmetic

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Okmetic Oy
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 1985
Toimitusjohtaja Kai Seikku
Kotipaikka Vantaa, Suomi
Toimiala puolijohdeteollisuus
Tuotteet piikiekot
Liikevaihto Nousua 108 milj. € (2020)
Henkilöstö Nousua 500 (2020)
Kotisivu www.okmetic.com

Okmetic Oy on puolijohdeteollisuudelle piikiekkoja valmistava yhtiö, joka perustettiin vuonna 1985 Outokumpu Oyj:n ja Nokia Oyj:n yhteisyrityksenä.[1] Yhtiön asiakaskohtaisesti räätälöityjä, korkean lisäarvon piikiekkoja käytetään etenkin antureiden sekä RF-sovellusten ja tehopuolijohteiden valmistuksessa. Okmeticin teknologian avulla parannetaan mm. elektroniikan älykkyyttä ja energiatehokkuutta.

Okmeticin listautui vuonna 2000 Helsingin pörssiin. Listautumisen jälkeen Outokummun osuus yhtiön osakkeista oli noin 28 %. Huhtikuun 2006 lopussa Outokummun osuus oli 32 %, mistä se putosi noin puoleen toukokuussa 2006. Outokumpu myi loputkin osakkeensa marraskuussa 2010.[2] Huhtikuussa 2016 kiinalainen National Silicon Industry Group (NSIG) teki ostotarjouksen Okmeticin kaikista osakkeista[3], ja Okmetic poistui pörssistä vuoden 2016 marraskuussa.[4]

Okmeticilla on globaali asiakaskunta ja palveluverkosto. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla, missä myös valmistetaan valtaosa yhtiön piikiekoista. Yhtiö kuuluu Suomen laajaan MEMS-klusteriin ja on sitä kautta mukana kehittämässä uraauurtavia mikroelektromekaanisia järjestelmiä.

Okmeticin liikevaihto vuonna 2020 oli 108 miljoonaa euroa. Vuoden 2020 lopussa yhtiö työllisti 500 työntekijää.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.