Oi FM

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Oi fm:n logo 2010

Oi fm oli tammikuussa 2007 aloittanut Joensuun seudun paikallinen radioasema. Oi fm:llä oli erikoisohjelmia sekä ajankohtaislähetyksiä. Lähetykset toteutettiin vapaaehtoisten voimin. Oi fm oli kansalaisradio.

Oi fm aloitti hankkeena, jota rahoittivat vuoden 2007 loppuun Euroopan Unionin aluekehitysrahasto sekä Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto. Oi fm oli osatoteuttajana Joensuun kaupungin nuorisotoimen hallinnoimassa Vyöhyke-hankkeessa. Hanke päättyi vuoden 2010 lopussa. Vuoden 2011 alusta lähtien Oi fm:n toimitus oli osa Joensuun Nuorisoverstas Ry:n toimintaa. Vuoden 2012 vaihteessa yhteistyösopimus Nuorisoverstaan kanssa päättyi, ja Oi fm jatkoi myöhemmin osana Oy Najaros Ab:n paikallisradiotoimintaa.

Oi fm oli itsenäinen kaupallinen radioasema, jonka toimiluvan omisti Oy Najaros Ab. Oy Najaros Ab:n toinen radioasema on Iskelmä Rex (ent. Radio Rex). Oi fm:n vastaava toimittaja oli Seppo Mustonen. Oi fm:n tuottaja oli Teemu Korpinurmi (vuodet 2012-2015). Korpinurmea ennen tuottajana toimi Tuomas Partanen (2007-2011). Toimilupayhtiö Oy Najaros Ab:n toimitusjohtaja ja Oi fm:n myyntipäällikkö on Liina Matveinen.

5. tammikuuta 2015 Oi fm:n taajuudella aloitti Radio City Joensuu.[1]

Kanavalla soitettava musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oi fm:llä ei ollut soittolistaa. Vapaaehtoiset ohjelmatekijät ja juontajat saivat soittaa sitä musiikkia, mistä itse tykkäsivät. Ohjelmavirta koostui iltaisin erilaisista ohjelmista, joista iso osa oli musiikkiaiheisia; oli mm. kansan- tai rap-musiikin erikoisohjelmia. Oi fm:llä soi sitä musiikkia, mitä kulloinenkin juontaja päätti soittaa. Yleensä se oli ohjelmatekijän/juontajan omaa lempimusiikkia.

Oi fm:n julkaisutoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eetteri taskumagazine -katulehti Joensuussa. Oi fm aloitti katulehden jakelun vuoden 2011 alusta, ja se laitettiin tauolle saman vuoden lopussa. Lehdestä löytyi mm. artikkeleita nuorisoilmiöistä sekä artistihaastatteluja ja elokuva-arvioita.

Joensuu Live - Radio Oi fm julkaisi vuodesta 2008 vuoden 2010 loppuun saakka Joensuu Live -nimistä menokatalogia.

Kuuntelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oi fm kuului Joensuun alueella taajuudella 101,5 MHz (kaapeliverkossa 95,2 MHz). Sitä pystyi kuuntelemaan myös nettisivujen kautta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Radio City Joensuu aloittaa Oi fm:n taajuudella 5.12.2014. Yle Uutiset. Viitattu 9.1.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä radioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.