Oi FM

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Oi fm
Perustettu 7. kesäkuuta 2007
Lopettanut 7. kesäkuuta 2015
Kuuluvuus paikallinen
Kitee 87,7 MHz
Kontiolahti 101,5 MHz
Mediatiedot
Omistaja Oy Najaros Ab

Oi fm oli tammikuussa 2007 aloittanut Joensuun seudun paikallisradio. Oi fm:llä oli erikoisohjelmia sekä ajankohtaislähetyksiä. Lähetykset toteutettiin vapaaehtoisten voimin. Oi fm oli kansalaisradio.

Oi fm aloitti hankkeena, jota rahoittivat vuoden 2007 loppuun Euroopan unionin aluekehitysrahasto sekä Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto. Oi fm oli osatoteuttajana Joensuun kaupungin nuorisotoimen hallinnoimassa Vyöhyke-hankkeessa. Hanke päättyi vuoden 2010 lopussa. Vuoden 2011 alusta lähtien Oi fm:n toimitus oli osa Joensuun Nuorisoverstas Ry:n toimintaa. Vuoden 2012 vaihteessa yhteistyösopimus Nuorisoverstaan kanssa päättyi, ja Oi fm jatkoi myöhemmin osana Oy Najaros Ab:n paikallisradiotoimintaa.

Oi fm oli itsenäinen kaupallinen radioasema, jonka toimiluvan omisti Oy Najaros Ab. Oy Najaros Ab:n toinen radioasema oli Iskelmä Rex (ent. Radio Rex). Oi fm:n vastaava toimittaja oli Seppo Mustonen. Oi fm:n tuottaja oli Teemu Korpinurmi (vuodet 2012–2015). Korpinurmea ennen tuottajana toimi Tuomas Partanen (2007–2011) ja Teemu Takatalo (2007). Toimilupayhtiö Oy Najaros Ab:n toimitusjohtaja ja Oi fm:n myyntipäällikkö oli Liina Matveinen.

5. tammikuuta 2015 Oi fm:n taajuudella aloitti Radio City Joensuu.[1]

Kanavalla soitettava musiikki

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oi fm:llä ei ollut soittolistaa. Vapaaehtoiset ohjelmatekijät ja juontajat saivat soittaa sitä musiikkia, mistä itse tykkäsivät. Ohjelmavirta koostui iltaisin erilaisista ohjelmista, joista iso osa oli musiikkiaiheisia; oli mm. kansan- tai rap-musiikin erikoisohjelmia. Oi fm:llä soi sitä musiikkia, mitä kulloinenkin juontaja päätti soittaa. Yleensä se oli ohjelmatekijän/juontajan omaa lempimusiikkia.

Oi fm:n julkaisutoiminta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eetteri taskumagazine

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Eetterin ensimmäisen numeron kansikuva.

Ilmaisjakelulehti Eetteri taskumagazine piti sisällään kolumneja, artikkeleja paikallisesti kiinnostavista aiheista, levy-, keikka-, näytelmä- ja elokuva-arvosteluja ja -esittelyjä, klubitapahtumia ja muita ajankohtaisia ajattomia asioita. Työryhmänä toimivat Oi fm:n ohjelmista tutut tekijät. Ilmeestä vastasi Joensuu Liven ilmeestäkin vastannut Petri Matveinen. Eetterin päätoimittajana toimi Tuomas Partanen.

Eetterin jakelu tapahtui Joensuun seudun ravintoloissa, liikkeissä, julkisissa tiloissa ja oppilaitoksissa.

Oi fm käytti nimeä Eetteri aiemmin klubitoiminnassaan. Eetterin imago on samankaltainen kuin Oi fm:nkin: omintaikeinen ja monikulttuurinen indie, underground-makasiinilehti nuorille, opiskelijoille ja myös aikuisille.

Eetteri oli kooltaan pienehkö, leveydeltään 10,5 ja korkeudeltaan 21 senttimetriä. Eetteri oli kuukausittain ilmestyvä julkaisu. Lehdessä panostettiin sisältöön ja mainospaikkojen määrä oli rajattu. Sivuja Eetterissä oli kuukausittain vaihtelevasti. Koska Eetteri on pienjulkaisu, osa kolumneista ja arvioista päätyy vain Eetterin Facebook-sivuille.

Julkaisutoiminta päättyi vuoden 2011 lopussa.

Radio Oi fm julkaisi vuodesta 2008 vuoden 2010 loppuun saakka Joensuu Live -nimistä menokatalogia.

Oi fm kuului Joensuun alueella taajuudella 101,5 MHz (kaapeliverkossa 95,2 MHz). Sitä pystyi kuuntelemaan myös nettisivujen kautta.

  1. Rummukainen, Anu: Radio City Joensuu aloittaa Oi fm:n taajuudella Yle Uutiset. 5.12.2014. Viitattu 26.1.2020.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä radioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.