Nyrkkeilysäkki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nyrkkeilysäkki

Nyrkkeilysäkki on nyrkkeilyn harjoitteluun käytetty kuntoiluväline. Se on jämäkkä säkki, johon tehdään lyöntiharjoituksia tai -sarjoja. Nyrkkeilysäkin täytteenä käytetään eri materiaaleja, joiden avulla saadaan haluttu kovuus. Tyypillisesti nyrkkeilysäkki kiinnitetään kattoon, jolloin se pysyy tukevasti paikallaan. Nyrkkeilysäkki voidaan kiinnittää myös seinään tai sillä voi olla oma lattiateline.

Erilaisia nyrkkeilysäkkejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Muotoiltu nyrkkeilysäkki on nimensä mukaisesti muotoiltu tietyn muotoiseksi, kuten muistuttamaan ihmistä. Muotoiltuun säkki on muotojensa ansiosta monipuolinen treenikaveri ja sitä voidaankin käyttää moniin erilaisiin harjoituksiin.
  • Maissipallo on maissitäytteinen nyrkkeilysäkki, joka vastaa muodoltaan kyyneltä. Varsinkin painavampaa maissipalloa käytetään kovien koukkulyöntien harjoitteluun.
  • Pistepallo on pallo, joka on kiinnitetty ala- ja yläpuoleltaan kiinni. Sen avulla voi kehittää erityisesti nopeutta ja refleksejä, koska se palautuu nopeasti paikalleen. Pienemmän vastuksen takia sitä ei tarkoitettu voimakkaampien lyöntien harjoitteluun.