Nymfimerilukit

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Nymphonidae)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nymfimerilukit
Nymphon molleri
Nymphon molleri
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Niveljalkaiset Arthropoda
Alajakso: Leukakoukulliset Chelicerata
Luokka: Merilukit Pycnogonida
Lahko: Merilukit Pantopoda
Heimo: Nymfimerilukit
Nymphonidae
Wilson, 1878[1]
Katso myös

  Nymfimerilukit Wikispeciesissä
  Nymfimerilukit Commonsissa

Nymfimerilukit[2] (Nymphonidae) on kapeavartaloisten ja vankkakärsäisten merilukkien heimo, jonka lajit ovat muita merilukkeja aktiivisempia ja uivat enemmän. Pituudeltaan ne ovat 1-8 millimetrin mittaisia. Etummaisissa lisäkkeissä on yleensä sakset. Sekä koirailla että naarailla on kymmenjaokkeiset munankantojalat, joissa voi olla kerrallaan jopa tuhat munaa. Kävelyraajapareja voi olla 4–6. Nämä merilukit käyttävät ravinnokseen polyyppien ja sammaleläinten kaltaisia pehmeävartaloisia selkärangattomia. Useimmat Nymphonidae-heimon lajit elävät syvissä vesissä, mutta joitakin tavataan myös matalilta rannikkovesiltä.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Zhi-Qiang Zhang (toim.): Animal biodiversity: An outline of higher-level classification and taxonomic richness. Zootaxa, 2011, 3148. vsk, nro 1, s. 1–237. Magnolia Press. ISSN 1175-5326.
  2. Palmén, Ernst & Nurminen, Matti (toim.): ”Eläinkunnan luokittelu”, Eläinten maailma, Otavan iso eläintietosanakirja. 5. Sydän–Öljykala, s. 2123. Helsinki: Otava, 1975. ISBN 951-1-02059-5.
Tämä eläimiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.