Nuori Kulttuuri

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nuori Kulttuuri on Suomessa järjestettävä vuosittainen valtakunnallinen nuorten taidetapahtuma, jonka tarkoituksena on tarjota 10–20-vuotiaille taiteenharrastajille mahdollisuus esitellä taitojaan, saada palautetta harrastuksestaan ja tavata muita alan harrastajia.[1]

Nuori Kulttuuri on myös jokavuotinen koulutuksellinen tapahtuma, jossa esiintyjät saavat arvion esityksestään tai työstään ja jossa on kattavasti edustettuna nuoren kulttuurin eri alueet. Tapahtuma on kulttuurista nuorisotyötä, jota kehitetään yhteistyössä kuntien nuorisotoimien, läänien sivistysosastojen nuorisotoimien sekä Nuorisotiedon talon kanssa.

Nuori Kulttuuri -taidetapahtuma jatkaa vuosina 1970–1999 järjestettyä Nuorison taidetapahtumaa, jonka edeltäjiä taas olivat nuorten henkiset kilpailut 1947–1969.

Nuori Kulttuuri -säätiö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2012 perustettu Nuori Kulttuuri -säätiö koordinoi Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamana kulttuurista nuorisotyötä Suomessa. Säätiön omistaa neljä järjestöä: Kerhokeskus – Koulutyön tuki ry, Finlands Svenska Ungdomsförbund rf, Nuoren Voiman Liitto ja Suomen Nuorisoseurat. Säätiön hallitus koostuu perustajajärjestöjen toiminnanjohtajista ja pääsihteereistä.

Säätiöllä työskentelee kokopäiväisesti kaksi toimihenkilöä: toiminnanjohtaja ja kulttuurisuunnittelija. Säätiön yhteistyökumppaneina ovat ELY-keskusten sivistysosastot ja kuntien nuorisotoimet, jotka saavat rahoituksen toimintaan opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Työryhmä: Nuorison taidetapahtuma laajenee ja kansainvälistyy 23.9.1999. Opetusministeriö. Viitattu 13.7.2013.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pihlajavirta, Reetta 2011. Pyörivään pyörään ei musta korppi pesäänsä tee! Nuorison taidetapahtuma ja Nuori Kulttuuri 1970-2010. ISBN 9789512946532.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.