Nuclear Throne

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nuclear Throne
Nuclear Throne icon.png
Kehittäjä Vlambeer
Julkaisija Vlambeer
Jakelija Steam
Ohjaaja Jan Willem Nijman
Tuottaja Rami Ismail
Suunnittelija Jan Willem Nijman
Rami Ismail
Taiteilija Paul Veer
Justin Chan
Säveltäjä Jukio "Kozilek" Kallio
Ohjelmoija Rami Ismail
Pelimoottori GameMaker
Julkaistu Microsoft Windows, OS X, Linux
  PlayStation 4, PlayStation Vita
   Xbox One
   TBA 2016
   Lajityyppi roguelike, Shoot'em up
   Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
   Alusta Windows, OS X, Linux, PlayStation 4, PlayStation Vita
   Jakelumuoto Steam, Humble Store, PlayStation Store ja GOG.com
   Vaatimukset Tietokoneversiot:
   Java
   Xbox 360:
   Xbox Live -jäsenyys
   PlayStation 3, 4 ja Vita:
   PlayStation Network -jäsenyys
   Gamepad.svg
   Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

   Nuclear Throne on Vlambeerin kehittämä roguelike-tyylinen ylhäältä päin kuvattu ammuntapeli, joka sijoittuu post-apokalyptiseen maailmaan. Pelin varhaisia prototyyppejä julkaistiin jo vuonna 2013 Steamin Early Access -järjestelmässä. Nuclear Thronen virallinen julkaisupäivä oli 5. joulukuuta 2015, jolloin peli julkaistiin Windowsille, OS X:lle, Linuxille, PlayStation 4:lle ja PlayStation Vitalle.

   Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

   Nuclear Throne on ylhäältäpäin kuvattu roguelike-räiskintä. Peliä on mahdollista pelata joko yksinpelinä tai paikallisena kaksinpelinä. Pelaaja voi valita pelattavakseen yhden kahdestatoista hahmosta, joista kaksi on avattu heti pelin alussa ja kymmenen on avattava erilaisten tavoitteiden myötä. Yksi kokonainen pelikerta kestää noin 30-45 minuuttia, mutta useimmiten se on huomattavasti lyhyempi pelin vaikeuden ja kuolemasta etenemisen keskeytymisen alkuun palaamisen vuoksi.

   Post-apokalyptisen maailman mukaisesti pelaaja kerää radioaktiivisuutta ja tarpeeksi sitä kerättyään pystyy valitsemaan itselleen tason lopussa yhden sopivimman mutaation neljästä vaihtoehdosta. Mutaatiot parantavat usein hahmon ominaisuuksia, antavat tälle lisäelämää tai tekevät vihollisista heikompia.Uuden mutaation saamiseksi vaaditaan ensimmäisellä tasolla 60 radioaktiivisuutta ja tämän jälkeen aina mutaatioiden määrä kertaa 60. Kaiken kaikkiaan samanaikaisia mahdollisia mutaatioita voi olla normaalisti kahdeksan, mutta joissain tapauksissa niitä voi olla peräti kymmenen.

   Nuclear Thronen pääpaino on kattavassa asevalikoimassa. Pelaaja voi kantaa samanaikaisesti kahta eri asetta ja ampua yhdellä niistä, poikkeuksena Steroids-hahmolla pelaaminen, jolloin kumpaakin asetta voi käyttää samanaikaisesti. Aseet käyttävät panoksia, joita saa joko listityiltä vihollisilta tai tasoilta löytyvistä ammuslaatikoista. Lähitaisteluaseet eivät käytä panoksia ja ne kimmottavat vihollisten luoteja, jolloin oikein käytettynä ne voivat olla erittäin vaarallinen vastus vihollismassoille.

   Post-apokalyptiseen maailmaan sijoittuva peli alkaa teemalle tyypillisesti aavikolta, jossa vihollisina on pitkälti roistoja, skorpioneja ja matoja. Muita aluetyyppejä on mm. viemäristö, jäätikkö, kaatopaikka ja laboratorio. Jokainen alue on satunnaisesti luotu ja eroaa toisistaan sekä muotonsa, musiikkinsa että vihollisten puolesta. Siinä missä aavikolla on paljon avoimia ja laajoja alueita on viemäristö täynnä kapeita käytäviä ja laboratorio muodostuu erilaisista huoneista.

   Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

   Vlambeerin Jan Willem Nijman ja Rami Ismaila ottivat pelin kehittämiseen normaalista poikkeavan lähestymistavan ja pyrkivät olemaan mahdollisimman avoimia. Indiestudio mm. lähetti Twitch-palvelussa lähetystä pelin kehittämisestä kahdesti viikossa. [1] Pelaajat pääsivät näkemään miten grafiikat tai toiminnot syntyivät ja pystyivät kommenteissa antamaan ideoita juuri sillä hetkellä striimavalle graafikolle tai ohjelmoijalle.lähde?

   Nuclear Thronen kehitys kesti kaksi ja puoli vuotta alkaen helmikuusta 2013.[2]

   Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

   Vastaanotto
   Yhteispisteet
   Kerääjä Pisteet
   Metacritic (PS4) 82/100 [3]
   (PC) 88/100[4]
   Arvostelupisteet
   Julkaisu Pisteet
   Destructoid 8/10[5]
   Hardcore Gamer 4/5[6]

   Nuclear Throne ilmestyttyään otettiin vastaan positiivisesti ja sai Metacritic-arvosanakseen 88/100 PC:lle[4] ja 82/100 PS4:lle.[3] Peliä sekä kehuttiin että parjattiin sen vaikeuden vuoksi ja Destructoidin Jordan Devore sanoikin pelin olevan yksi parhaimmista ja vaikeimmista mitä oli koskaan pelannut, mutta samalla myös totesi vaikeuden voivan olla haitaksi pelille.

   Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

   1. Marinconz, Steve: Nuclear Throne Is Like An 8-Bit Borderlands Kotaku. October 22, 2013. Gawker Media. Arkistoitu .
   2. Nuclear Throne: Performative Game Development in Hindsight 7.9.2016. GDC.
   3. a b Nuclear Throne Reviews PS4 Metacritic. Viitattu 26. toukokuuta 2017.
   4. a b Nuclear Throne for PC reviews - Metacritic Metacritic. Viitattu 22. toukokuuta 2016.
   5. Jordan Devore: Review: Nuclear Throne 15. toukokuuta 2016. Destructoid. Viitattu 22. toukokuuta 2016.
   6. Chatziioannou, Alexander: Review: Nuclear Throne 27. toukokuuta 2016. Hardcore Gamer. Viitattu 22. toukokuuta 2016.