Novaja Karelija

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Novaja Karelija (pidemmästi KROO "Novaja Karelija", venäjäksi КРОО "Новая Карелия") on petroskoilainen nuorisojärjestö, joka tukee Karjalan nuorten terveyttä ja sosiaalista kehitystä. Järjestö oman ilmoituksensa mukaisesti määrittelee itse kulttuurisen, esteettisen, taloudellisen, teknisen ja sosiaalisen kehittymisen strategian. Aatteellisen (ei-kaupallisen) organisaation on rekisteröinyt Venäjän federaation oikeusministeriö 8. toukokuuta 2008.lähde?

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organisaation verkkosivujen mukaanlähde tarkemmin? sen ensimmäinen tehtävä on ehkäistä suomalaisen revanšismin kasvu ja suomalaisten yritykset palauttaa osa Karjalan alueesta. 17. kesäkuuta 2008 Suomen pääkonsulaatin edessä Petroskoissa pidettäväksi suunnitellun mielenosoituksen koordinaattori oli Artem Sergejevitš Grivnikov. Mielenosoituksesta ei ollut tehty ilmoitusta miliisille, ja lehtitietojen mukaan se jäi järjestämättä. Ensimmäisenä asiasta Suomessa tiedotti Keskisuomalainen.lähde tarkemmin?

Keskustelun suomalaisesta suomalaisen revanšismista Karjala-kysymykseen viitaten oli tiettävästi kaksi vuotta aikaisemmin Venäjän federaation virallisen lehden Rossijskaja gazetan artikkelissa, jossa epäiltiin Veikko Saksin Pro Karelian piirissä julkaiseman kirjan "Karjalan palautus" tukevan suomalaisen puunjalostusteollisuuden kauppapolitiikkaa Venäjällä aiheuttaen paineita Venäjän hallitusta kohtaan.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • KROO Novaja Karalija: [1] (Arkistoitu – Internet Archive) (venäjäksi)