Nivalan Urheilijat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nivalan Urheilijat
Perustettu 1925
Paikkakunta Nivala, Suomi
Värit Sininen, valkoinen ja punainen
Lajit Ammunta, Ampumahiihto, Hiihto, Suunnistus, Yleisurheilu

Nivalan Urheilijat (lyh. NivU, NU) on vuonna 1925 perustettu Nivalassa toimiva urheiluseura. Seuralla on toimintaa ammunnassa, ampumahiihdossa, hiihdossa, suunnistuksessa sekä yleisurheilussa. Vuoteen 1995 saakka seurassa oli myös jääkiekkojaosto, joka sittemmin irtaantui omaksi seurakseen (Nivala Cowboys).

Seura omisti satakunta vuotta Urheilutalo Tuiskulan, kunnes se myytiin lokakuussa 2015 yrittäjälle. Hän keskittyy huvitilaisuuksien järjestämiseen, mutta vuokraa saleja edelleen myös liikuntakäyttöön.[1][2]

Nivalan Urheilijoilla on edelleen Tuiskulassa toimistotila.

Vuonna 1963 perustetun ampumajaoston toimintaan on alusta alkaen kuullut pistooli- ja kiväärilajit. Vuodesta 1998 lähtien ammuntaa on harrastettu Pyssymäen ampumaradoilla, josta löytyy pienoiskivääri- ja pistooliratoja.

Nivalan Urheilijat on Suomen Urheiluliiton seuraluokittelussa sijalla 135 vuonna 2008 ja on siten I-luokan seura. Seuralla on noin 50 rekisteröityä yleisurheilijaa. Näistä suurin osa on alle 20-vuotiaita.

Junioritoiminta

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pesäpallon junioreiden SM-mitalit
Joukkue Mitalit Vuodet Yhteensä
E-tytöt
Hopeaa Hopeaa 1975 1
Yhteensä: 1


  1. Viihdekeskukseksi muuntunut Nivalan Tuiskula uskoo tanssipaikkojen imuun Yle Uutiset. 21.3.2016. Viitattu 12.1.2018.
  2. Haapala, Henna: Tuiskulassa raikaa taas soitto. Urheilutalo oli aikoinaan koko Oulun eteläisen alueen merkittävin viihdepaikka ((Lehtiartikkelin teksti Oulun kaupunginkirjaston sivulla.) 24.03.2016. Oulun kaupunginkirjasto. Viitattu 12.1.2018.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä urheiluseuraan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.