Ninja Gaiden (pelisarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ninja Gaiden
Kehittäjä Koei Tecmo
Julkaisija Koei Tecmo
Ensijulkaisu Ninja Gaiden / Ninja Ryukenden (1988)
Aiheesta muualla
MobyGames
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Ninja Gaiden 3 esitteillä E3-messuilla vuonna 2011.

Ninja Gaiden (jap. NINJA 外伝) on Koei Tecmon videopelisarja, jossa päähenkilö on kuvitteellinen ninja Ryu Hayabusa. Sarja on alun perin tunnettu nimellä Ninja Ryukenden.

Sarjan ensimmäinen osa on vuonna 1988 julkaistu kolikkopeli, joka on julkaistu kotitietokoneille nimellä Shadow Warriors.

Uusintajulkaisut

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ninja Gaiden: Master Collection on kolmen pelin kokoelma, joka julkaistiin 10. kesäkuuta 2021.[1] Kokoelma sisältää pelit Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 ja Ninja Gaiden 3.[1] Sigma-versiot valittiin koska ne ovat viimeiset versiot peleistä, kun taas Ninja Gaiden Black ja alkuperäinen Ninja Gaiden 2 ovat vain osittain tallella.[2] Kokoelma on julkaistu Nintendo Switch, PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille sekä tietokoneille ja se on pelattavissa uudemmilla konsoleilla taaksepäin yhteensopivuuden kautta.[3]

  1. a b NINJA GAIDEN: Master Collection nintendo.com. Viitattu 24.3.2021. (englanniksi) 
  2. Team Ninja Talks About Decisions Behind Ninja Gaiden Master Collection siliconera.com. Viitattu 24.3.2021. (englanniksi) 
  3. Ninja Gaiden: Master Collection runs at 4K/60FPS on some Xbox and PlayStation consoles vg247.com. 18.3.2021. Viitattu 24.3.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.