Niina Kurkinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Niina Kurkinen (s. 20. toukokuuta 1974 Kajaani) on suomalainen malli, näyttelijä ja yksityisyrittäjä.

Kurkinen aloitti mallin uransa 16-vuotiaana muuttaessaan Pariisiin mallin töiden perässä. Sittemmin hän on toimi pitkään kosmetiikkayhtiö Lumenen mallina. Kurkinen oli yksi Suomen menestyneimmistä malleista ja hän on yhteistyössä Paparazzi-mallitoimiston kanssa. Hänellä oli myös Helsingin keskustassa oma vaateliike Nina's siskonsa kanssa joka myi muun muassa Marnin, Dries van Notenin, Miu Miun, Christian Louboutinin, Preen Linen, Ld Tuttlen ja Marc by Marc Jacobsin luomuksia.

Kurkinen on näytellyt sivurooleissa muun muassa elokuvissa Levottomat ja Sooloilua sekä televisiosarjoissa Kylmäverisesti sinun, Irtiottoja ja Tahdon asia.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurkinen oli 1990-luvun loppupuolella avoliitossa elokuvaohjaaja Antti J. Jokisen kanssa ja heille syntyi vuonna 1997 yhteinen poika. Liitto päättyi eroon 1999 ja lapsi jäi äidille.[1]

Hän on ollut myös kihloissa jääkiekkoilija Jarkko Ruudun kanssa. He erosivat vuonna 2007.[2] Niina Kurkinen avioitui 6.8.2017 tanskalaisen Nikolaj Nyholmin kanssa.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Seppänen, Mika: Antti Jokisen ex-huippumallirakas Niina Kurkinen avoimena Eevassa: ”Olen onnellinen Kristan ja Antin puolesta” Ilta-Sanomat. 6.11.2015. Viitattu 7.11.2015.
  2. Tainola, Rita: Niina Kurkinen ja Jarkko Ruutu erosivat Ilta-Sanomat. 13.9.2007. Viitattu 26.8.2010.
  3. Huippumalli Niina Kurkinen naimisiin: rakas on komea tanskalainen - kuva! seiska.fi. Viitattu 6.1.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.