Nick Jonas

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nicholas Jerry Jonas
Nicholas Jerry Jonas.jpg
Nick Jonas syyskuussa 2009
Syntynyt 16. syyskuuta 1992 (ikä 23)
Kotipaikka Yhdysvaltain lippu Dallas, Texas, Yhdysvallat
Aktiivisena 2004–
Tyylilajit pop
pop rock
Ammatit laulaja-lauluntekijä
näyttelijä
Soittimet kitara
rummut
piano
kellopeli
Yhtyeet Jonas Brothers
Nick Jonas & The Administration
Levy-yhtiöt Hollywood Records
Columbia Records

Nicholas ”Nick” Jerry Jonas on yhdysvaltalainen laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten yhtyeestä Jonas Brothers, jonka Nick perusti kahden veljensä kanssa. Nick aloitti soolouransa ennen yhtyeen perustamista, mutta kun Kevin ja Joe alkoivat laulaa Nickin taustoja, kiinnostui tuottaja myös heidän lauluäänistään.

Nick lähti soolouralle 2010. Bändi kantaa nimeä: Nick Jonas & The Administration. Bändi julkaisi albumin helmikuussa ja lähti neljätoista jenkkikaupunkia kattavalle kiertueelle jo tammikuussa. Nickin soolouralle lähtö ei merkinnyt Jonas Brothersin hajoamista, vaikka niin kovasti uskottiin. [1]

Nuoruus ja yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nick syntyi Dallasissa Texasissa 16. syyskuuta 1992. Hänen vanhempansa ovat Denise, entinen viittomakielen opettaja ja laulaja, sekä Paul Kevin Jonas Senior, joka on lauluntekijä, muusikko ja toimi ennen vihkijänä kirkossa. Hänet kasvatettiin Wyckoffissa New Jerseyssä, ja hänen äitinsä koulutti häntä kotona. Nick on 175 cm pitkä. Nickin suvun juuret ulottuvat Irlantiin, Italiaan, Saksaan ja cherokee-intiaaneihin.

Kun hän oli 13-vuotias, hän sai diagnoosin tyypin 1 diabeteksestä ja hän käyttää insuliinipumppua, jotta hän pystyy pitämään sairautensa hallinnassa. Hän on kehittänyt The Change for the Children -säätiön, jolla on viiden eri yhteistyökumppaninsa kanssa tavoitteena kerätä rahaa ja lisätä tietoisuutta diabeteksestä.

Nick yhdessä veljiensä kanssa pitävät siveyssormuksia vasemman käden nimettömässä sormessa ja lupaavat että he eivät harrasta seksiä ennen avioliittoa. Joe on sanonut että sormukset symboloivat "lupausta itsellemme ja Jumalalle, että me pysymme puhtaina avioliittoon asti", ja Nick on sanonut että siveyssormukset ovat todella mahtavia, ja sormukset ovat vain yksi tapa näyttää että olemme erilaisia kuin muut.

Syyskuussa 2007 laulaja Miley Cyrus kertoi Seventeen-lehdelle seurustelevansa Nickin kanssa.[1] Hän kertoi heidän olleen yhdessä kaksi vuotta ja heidän olevan rakastuneita.[1] Pari erosi vuoden 2007 lopulla.[1] Ennen parin eroamista, vuonna 2007 syksyn aikaan lähti liikkeelle huhu, että Cyrus odottaisi Nick Jonasin lasta.[2] Huhu lähti liikkeelle, kun feikki teinilehti julkaisi haastattelun, jonka Cyrus oli tekevinään.[2] Tämän julkaisemisen jälkeen lähti liikkeelle useita blogeja, jossa syyteltiin Cyrusia raskaudesta.[2] Väärennetyssä haastattelussa Cyrus oli kertonut J-14 - lehdelle, että hän olettaa saavansa vauvan.[2] J-14 on kuitenkin virallisilla nettisivustoillaan kertonut, ettei koskaan ole väittänyt, että Cyrus olisi raskaana.[2] Miley ja Nick ovat kuitenkin pysyneet hyvinä ystävinä.[3] Jonas on seurustellut myös Selena Gomezin kanssa. Hän seurusteli myös itseään kahdeksan vuotta vanhemman laulaja Delta Goodremin kanssa mutta pari erosi alkuvuodesta 2012. [2]

Näytteleminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Broadway[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nickin ura alkoi hänen ollessaan kuusivuotias, hän oli parturissa äitinsä kanssa ja managerin kuullessa Nickin laulavan, otti heihin yhteyttä. 7-vuotiaana hän alkoi esiintyä Broadwayllä. Hän esiintyi näytelmissä Charles Dickensin joulutarina (vuonna 2000), Annie Get Your Gun (vuonna 2001 Little Jakena), Kaunotar ja Hirviössä (vuonna 2002 Chipinä) ja Les Misérablesissa (vuonna 2003 Gavrochena). Kun Les Misérablesin näytökset loppuivat, Nick esiintyi The Sound of Musicissa (Kurtina) Paper Mill Playhousessa. Nick on palkattu elokuussa 2011 Los Angelesin Hollywood Bowlissa alkavaan Hairspray -musikaalin päärooliin. Hänen roolihahmonsa on teini-idoli Link Larkin.Vähän myöhemmin kun Nickin lahjat huomattiin,löydettiin Joe ja Kevin ja heidän musikaalisuus,josta sitten Jonas Brothers syntyi.

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nick ja hänen veljensä vierailivat Hannah Montana -sarjan jaksossa "Me and Mr. Jonas and Mr. Jonas and Mr. Jonas".

Nick, Joe, ja Kevin kuvasivat Disney Channelille elokuvan Camp Rock, jossa he esittävät bändiä nimeltä "Connect Three". Joen hahmo "Shane Gray" on bändin päävokalisti ja elokuvan miespäähahmo; Nick esittää "Natea", kitaristia; ja Kevin esittää "Jasonia", joka on myös yhtyeen kitaristi. Elokuvaan on ilmestynyt myös jatko-osa Camp Rock 2: The Final Jam ja soundtrack.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Miley Cyrus Finally Admits That She And Nick Jonas Were Dating -- And That She 'Rebelled' After Breakup MTV. Viitattu 19.3.2010. (englanniksi)
  2. a b c d e Miley Cyrus Pregnancy Rumor Is 'Completely Untrue' People magazine. Viitattu 19.3.2010. (englanniksi)
  3. See some of miley's BFF's Miss Miley Online. Viitattu 4.3.2010. (englanniksi)