New York Hall of Science

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
New York Hall of Science
New York Hall of Science (48613180593).jpg
Sijainti New York, Yhdysvallat
Rakennustyyppi Tieteen ja tekniikan museo
Valmistumisvuosi
New York Hall of Sciencen Rocket Park.

New York Hall of Science on New Yorkissa sijaitseva museo. Se sijaitsee yhdessä harvoista vuoden 1964 maailmannäyttelyn jäljellä olevista rakennuksista Flushing Meadows–Corona Parkissa, Queensissä. Nykypäivänä rakennus on New Yorkin ainoa museo, jossa voi kokeellisesti tutustua biologiaan, kemiaan ja fysiikkaan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Museo perustettiin vuonna 1964 osana New Yorkin maailmannäyttelyä. Se oli perustamisajankohtanaan yksi harvoista tiedemuseoista koko maailmassa. Useimmat museot ja vierailukohteet suljettiin pian maailmannäyttelyn päättymisen jälkeen, mutta New York Hall of Science jatkoi toimintaansa. Vuonna 1979 museo suljettiin korjauksia varten.

New Yorkin kaupunki palkkasi fyysikko Alan Friedmanin auttamaan museon uudistamisessa ja hän suunnitteli museon painopisteen siirron science fictionin merkitykseen arkipäivän elämässä. Museo avattiin uudelleen vuonna 1986. Museo osoittautui odotettua suositummaksi, ja kaupunki päätti laajentaa sitä edelleen.

Vuonna 1991 julkistettiin museon 10-vuotinen laajennusohjelma, johon sisältyi muun muassa uusi sisäänkäynti ja ravintola. Työt aloitettiin vuonna 1996. Vuonna 1999 päätettiin, että museoon ei rakenneta Imax-teatteria.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:New York Hall of Science